Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació estudia com col·laborar en el programa de repartiment d’aliments a gent major del Palància

La Diputació estudia com col·laborar en el programa de repartiment d’aliments a gent major del Palància
21 de Juliol de 2021

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, lloa la iniciativa perquè posa solució al problema d’abastiment d’alimentació en municipis sense supermercats

La Diputació de Castelló estudia la manera de col·laborar en el desplegament del projecte liderat per Delliwell a l’Alt Palància per a apropar la compra a les persones d’edat avançada que viuen en municipis sense cap supermercat.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha estat a les instal·lacions des d’on Delliwell controla el repartiment d’aliments per a conéixer de primera mà el plantejament del projecte, el qual ha qualificat com «essencial».

«Des d’un primer moment ens ha agradat el rerefons de la idea perquè cobreix un problema real, com és l’extrema dificultat que pateixen moltes persones majors a l’hora de proveir-se d’aliments en no disposar de cap establiment al poble». Pérez ha avançat que la voluntat de la institució és la de cooperar i que s’avaluarà com establir lligams amb l’entitat per a expandir el projecte fora de l’àrea de Segorbe.

Així mateix, el responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural ha felicitat l’equip promotor de la iniciativa «per confiar en el producte de quilòmetre zero», el que serveix d’estímul per a la cadena productiva local.

Pel que fa al funcionament del servei, des de l’empresa expliquen que cada persona interessada en rebre la compra a casa ha de donar-se d’alta prèviament al servei. Des d’aquest moment és l’empresa qui, cada setmana, es posa en contacte amb totes i tots ells per a registrar la comanda. L’últim pas és l’entrega a la porta de casa dels productes cada dijous de l’any.

Santi Pérez ha lloat «el caràcter emprenedor» de l’equip organitzatiu, format exclusivament per joves, i els ha aventurat «molts èxits en la vida». De fet, les primeres xifres d’aquest projecte ja desprenen bones notícies: «en tan sols sis mesos han aconseguit fer-se un lloc molt important dins de les cases de la gent de l’Alt Palància. Ja són 15 els municipis servits».

SOT DE FERRER, L’ÚLTIMA INCORPORACIÓ

Sot de Ferrer és un dels últims municipis que s'ha adherit a la iniciativa. En qüestió de dies arrancarà el servei amb el repartiment, principalment, de productes carnis. Segons ha explicat l’alcalde, Ramón Martínez, «l'absència de carnisseries al nostre poble ha deixat un buit enorme que s’havia de cobrir i gràcies a aquest projecte el nostre veïnat podrà tornar rebre les seues compres setmanalment».