Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló organitza juntament amb adComunica la jornada commemorativa del Open Data Day 2022

La Diputació de Castelló organitza juntament amb adComunica la jornada commemorativa del Open Data Day 2022
8 de Març de 2022

El president provincial, José Martí, obrirà aquest acte que versa sobre el periodisme de dades i del valor que les dades obertes de l'Administració tenen per a la comunicació actual

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, serà l'encarregat d'obrir demà 9 de març en la sala d'actes de Noves Dependències de la Diputació de Castelló la jornada del Open Data Day 2022, un acte organitzat per la pròpia entitat provincial i adComunica. La clausura serà realitzada per la diputada provincial d'Innovació, Xaro Miralles.

Aquesta jornada commemorativa compta amb un programa en el qual es tractarà la rellevància de les dades obertes en el món del periodisme, a càrrec del responsable del portal de dades obertes de la institució provincial; Vicent Rubio, i el valor que tenen les dades per a la seua reutilització, l'intercanvi i les oportunitats de negoci, que pronunciarà el responsable del Servei d'Administració i Innovació Pública de la Diputació de Castelló; Borja Colón.

Martí ha afirmat que l'acte ‘’és vital per a promoure la utilització de les dades públiques i obertes per part de les administracions públiques i poder mostrar a la societat castellonenca que som un vertader exemple de transparència i bon govern’’, i ha manifestat la necessitat de facilitar les dades públiques per a ‘’utilitzar-les com una eina de col·laboració i interacció entre els diversos actors provincials’’.

Per la seua part, la diputada Miralles ha definit la utilització de les dades obertes com ‘’un mecanisme que promou l'activitat transparent i participativa que duen a terme les denominades polítiques públiques per a promoure el Govern Obert’’.

El Open Data Day o Dia Internacional de les Dades obertes és una celebració mundial que es realitza de manera simultània en diversos països del món. Amb això es pretén promoure la utilització de les dades públiques i obertes per part dels reutilitzadors formats per empreses, entitats ciutadanes, administracions públiques i ciutadania en general.

Per a inscriure's: http://adcomunica.es/es/blog-item/el-9-de-marzo-jornada-sobre-periodismo-de-datos-en-el-open-data-day-2022

Programa

9h. Obertura i benvinguda:

José Martí, president de la Diputació Provincial de Castelló i

Estela Bernad, presidenta de adComunica.

9.15h. Ponència ‘El periodisme de dades’, per Vicent Rubio: Data manager del portal de dades de la Diputació Provincial de Castelló.

9.45h. Ponència ‘El valor de les dades, la seua reutilització, intercanvi i oportunitats de negoci’, per Borja Colón: cap del Servei d'Administració i Innovació Pública de la Diputació Provincial de Castelló.

10.15h. Clausura per Xaro Miralles: Diputada d'Innovació de la Diputació Provincial de Castelló.