La Diputació de Castelló destina una primera partida de 10.000 euros per a instal·lar material de protecció en tots els seus centres de treball

La Diputació de Castelló destina una primera partida de 10.000 euros per a instal·lar material de protecció en tots els seus centres de treball
20 de Maig de 2020

El president de la Diputació subratlla la necessitat de continuar apostant pel teletreball en la Fase 1 de la desescalada i destaca el compromís de l'equip de govern per dotar dels mitjans de protecció adequats a la plantilla i als ciutadans que acudisquen presencialment a realitzar gestions

La Diputació de Castelló ha aprovat un primer pla d'actuació per a dotar als seus centres de treball de material de protecció per a garantir l'aplicació de les mesures sanitàries adequades en benefici de la plantilla i dels ciutadans que acudisquen de manera presencial a realitzar gestions administratives.

Aquest pla tindrà un muntant inicial que rondarà els 10.000 euros i contempla, entre altres propostes, més d'un centenar de mampares de sobretaula, tant de vidre com de metacrilat; una desena mampares Limit, que es col·loquen en llocs d'atenció al públic per a la separació de taules; i 25 estacions d'higiene. Aquest material s'instal·larà en la major part de centres de la Diputació distribuïts per tota la província, com poden ser els Cedes, les Ofisam, el castell de Peníscola o Penyeta Roja, al marge del Palau Provincial i de l'edifici de Noves Dependències.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat “l'esforç des del minut zero per a gestionar l'adquisició de material de protecció sanitària, en el que aquesta casa ha sigut sens dubte una de les pioneres a nivell estatal”. Així, al costat de la compra de màscares, guants, bussos, gel hidroalcohòlic o vestits de protecció, que es van distribuir entre els ajuntaments de la província, “s'ha treballat de manera intensa, de la mà de l'àrea de Prevenció de Riscos Laborals, perquè tots els centres de treball de la institució estiguen en les millors condicions”.

Prudència en les actuacions

Martí, que ha presidit aquest matí una nova reunió del Comité de Seguretat i Salut, ha recordat que s'està dissenyant un pla de reincorporació progressiva de la plantilla als llocs de treball “marcat per la prudència en les actuacions”, reforçant el missatge que durant aquesta Fase 1 de la desescalada “el teletreball serà la norma.

Per part seua, el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha insistit que es “disposem de diversos informes, tant de prevenció com de l'àrea d'enginyeria i de serveis, “que ens permetran marcar un full de ruta clar per a definir la incorporació gradual”. Això sí, la principal idea continuarà sent “mantindre el teletreball durant les pròximes setmanes per a ajudar també a la conciliació familiar”.

Finalitzada la Fase 1, es procedirà a l'aplicació d'un pla sobre la incorporació gradual dels empleats públics, prèvia adopció de mesures de protecció informada per Prevenció de Riscos Laborals i el Comité de Seguretat i Salut Laboral, seguint les Instruccions que es dicten per les Autoritats Sanitàries. El pla d'incorporació gradual dels empleats públics, en qualsevol cas, serà traslladat a la Taula de Negociació amb les Seccions Sindicals als efectes legals pertinents.

Registre i Recaptació

De manera paral·lela, la Diputació ha obert ja serveis com a Registre o Recaptació per a poder atendre els ciutadans de manera presencial, això sí, amb totes les per a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut tant per al personal com per als visitants,

Un altre dels aspectes en els quals es treballa és en la reorganització de diversos serveis, com pot ser l'habilitació de zones específiques per a visites o restringir a l'ús individual els ascensors, amb prioritat d'ús per persones amb mobilitat reduïda, embarassades o amb malalties físiques. Així mateix, s'estudien les possibilitats de definir recorreguts d'accés en cada centre de treball.

Recomanacions

Davant l'escenari que es presenta enfront de la prevenció de contagis de la COVID-19, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, en els centres de treball de la Diputació de Castelló es continuen promovent les següents mesures:

• En el desplaçament al centre de treball es prioritzarà el transport individual. En els vehicles solament es permet que viatge una persona per cada fila de seients.

• Durant l'entrada, eixida, permanència i en les zones comunes del centre de treball es mantindrà la distància interpersonal d'aproximadament 2 metres.

• Sempre que siga possible s'haurà de ventilar diàriament les instal·lacions durant un període de cinc minuts.

• Reforçar les mitjanes d'higiene personal en tots els àmbits del treball

• Neteja freqüent de mans amb aigua i sabó, solució hidroalcohòlic i mocadors d'un sol ús.

• Ús de guants de protecció posats a disposició.

• Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.

• Pràctica de bons hàbits d'higiene respiratòria: cobrir-se el nas i la boca amb un mocador en tossir i esternudar, i rebutjar-lo en un poal de fem. Si no disposa de mocadors emprar la part interna del colze per a no contaminar les mans.

• Evitar l'ús compartit d'equips com a ordenadors, teclats, impressores, etc. Si no és possible, hauran de ser desinfectats abans de l'ús o bé llavar-se les mans immediatament després de la seua utilització.

• No és imprescindible usar màscara durant la jornada laboral si el tipus de treball no el requereix i es manté la distància interpersonal. En cas de no poder mantindre les mitjanes indicades contactar amb antelació amb el Servei de Prevenció de Riscos Laborals.

• En tornar del centre de treball als seus domicilis es deuran les distàncies i mesures d'higiene en la llar, màximament si conviuen amb persones de grups de risc.