Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló consensua amb el personal tècnic municipal com potenciar els serveis socials de la província

La Diputació de Castelló consensua amb el personal tècnic municipal com potenciar els serveis socials de la província
19 de Novembre de 2021

L’àrea de Benestar Social celebra cinc jornades de treball per a abordar conjuntament millores en el sistema amb l’ull posat en millorar la qualitat de vida de la ciutadania

La Diputació de Castelló ha engegat hui una sèrie de cinc jornades de treball amb el personal tècnic de serveis socials de la província i de la Conselleria de Polítiques Inclusives per a millorar les condicions d’intervenció i els mètodes, recursos i la qualitat de l’atenció dels serveis socials que es presta a la ciutadania. Es tracta d’una reunió de la Xarxa d’Innovació i Qualitat Social de la corporació provincial, en la que estan representats 131 municipis dels 135 amb els que conta la província.

Segons ha explicat la vicepresidenta i diputada delegada de Benestar Social, Patricia Puerta, «l’últim any ha sacsejat els fonaments dels serveis socials i és precisament això el que ens anima a unir forces i treballar en xarxa per a abordar amb determinació els problemes i tractar de solucionar-los”.

Tant el president de la Diputació, José Martí, com la vicepresidenta han agraït en l’obertura de la primera sessió «la gran resposta» de participació del personal municipal de Benestar Social. Al seu paréixer, «això demostra el compromís de servei públic de totes i tots ells, amb els que contem i contarem sempre per a enfortir els serveis socials municipals». Les jornades se centraran en l’intercanvi de coneixements i experiències per a contribuir a l’aprenentatge pràctic i que puguen posar-lo al servei del veïnat, cadascun al seu poble.

La vicepresidenta ha manifestat que amb aquest projecte «anem directes a abordar els reptes de futur que tenim com a institució de la mà de qui millor coneix la realitat social, el personal tècnic”. L’objectiu últim «no és un altre que resoldre problemes, des del diàleg, en temes de vital interés com la millora del funcionament dels serveis socials, infància i família, discapacitat o dependència».

Durant la pròxima setmana s’activaran les comissions. En elles s’emprendran dinàmiques de treball en grup perquè tothom puga dir la seua.

REACTIVADA EN 2020

La Xarxa d’Innovació i Qualitat Social es va reactivar al juliol de 2020 després de cinc anys sense activitat. «Amb la seua recuperació volíem convertir la Diputació en palanca d’impuls per als serveis socials de la província, fent de la xarxa un instrument útil per als municipis comptant amb tots ells i elles».