Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

La Diputació de Castelló aplicarà tractaments terrestres contra els mosquits en 77 municipis de costa i interior de la província

La Diputació de Castelló aplicarà tractaments terrestres contra els mosquits en 77 municipis de costa i interior de la província
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, en una visita a la Marjaleria per supervisar els tractaments contra els mosquits.
12 de Junio de 2022

El president José Martí explica que serà entre els dies 13 i 17 de juny i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, defensa que l'actuació terrestre és la més eficaç perquè ataca tant a les larves com als mosquits adults

La Diputació de Castelló realitzarà tractaments terrestres contra els mosquits en 77 municipis de la província entre els dies 13 i 17 de juny. Ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha assenyalat que l'àrea de Medi natural que dirigeix la diputada María Jiménez «està utilitzant tots els seus mitjans per a fer front a la proliferació d'aquests molestos insectes».

Es tracta de «una ofensiva sense precedents dissenyada per a actuar en dues àrees geogràfiques de la província clarament diferenciades: el litoral i els pobles d'interior». Explica Martí que «fins ara ens havíem centrat més en els municipis de costa, a l'ésser els més afectats per aquest problema, però a partir de demà dilluns posarem en marxa una ofensiva molt potent que ens permetrà combatre la plaga tant en la costa com als pobles d'interior».

Argumenta que «ho fem per perquè ens preocupa el benestar de les persones que resideixen en aquesta província i perquè la plaga tinga la menor incidència possible sobre el sector turístic l'any de la volta a la normalitat, una vegada superada l'emergència sanitària provocada pel covid».

Els pobles a tractar

Segons el full de ruta amb la qual es treballa en aquests moments en l'àrea de Medi Natural de la Diputació, l'empresa adjudicatària desenvoluparà a partir de demà un intens programa de fumigacions terrestres en les localitats de Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Almassora, Benicàssim, Moncofa, Xilxes, Nules, Borriana,Torreblanca, Peníscola, Castelló de la Plana, Cabanes, Orpesa, La Serra d'en Galceran, la Torre d'en Doménec, Vilanova d'Alcolea, Almenara, La Llosa, Vila-real, les Alqueries, La Vilavella, Albocàsser, Tirig, Catí, Xert, Canet lo Roig, Rossell, Sant Rafel del Riu, Llucena, Castillo de Vilamalefa, Ludiente, Argelita, Toga, Torrechiva, Cirat, Arañuel, Montanejos, Montán, Betxí, Artana, Onda, Fanzara, Tales, Herbers, Morella, Vallibona, Castell de Cabres, Vilafranca del Cid, Ares del Maestrat, Castellfort, Xodos, Atzeneta, Benafigos, Les Useres, Figueroles, Costur, l'Alcora, Ribesalbes, Altura, Geldo, Castellnovo Segorbe, Sot de Ferrer, Soneja, Portell de Morella, Cinctorres, el Forcall, Culla, La Torre d'en Besora, Vilar de Canes, Azuébar, Chóvar, Eslida, Almedíjar, Aín i l'Alcúdia de Veo.

Sinergies i col·laboració

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha recordat que «la batalla contra els mosquits és un assumpte que ens concerneix a tots», encara que també ha dit que es tracta d'un problema que «guarda relació amb el fenomen del canvi climàtic».

«El que es necessita és que tots fem els que ens correspon: que la Diputació continue realitzant tractament en zones de marjaleria o amb aigua estancada, i que els ajuntaments, en l'exercici de les seues competències, actuen en les zones urbanes dels seus termes municipals».

El terrestre més eficaç

Jiménez ha defensat una vegada més la conveniència del tractament terrestre «perquè tots els experts ens diuen que resulta molt més eficaç que l'aeri». Explica que «aquest últim ataca només a les larves mentre que el terrestre acaba amb les larves i els mosquits adults».

Calendari d'actuació

Dilluns, 13 de juny de 2022

Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Almassora, Benicàssim, Moncofa, Xilxes, Nules i Borriana.

Dimarts, 14 de juny de 2022 

Torreblanca, Peñíscola, Castelló de la Plana, Cabanes, Oropesa del Mar, La Serra d’en Galceran, la Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Almenara, La Llosa, Vila-real, les Alqueries i La Vilavella.

Dimecres, 15 de juny 2022

Albocàsser, Tirig, Catí, Xert, Canet lo Roig, Rossell, San Rafael del Río, Lucena del Cid, Castillo de Villamalefa, Ludiente, Argelita, Toga, Torrechiva, Cirat, Arañuel, Montanejos, Montán, Betxí, Artana, Onda, Fanzara i Tales.

Dijous, 16 de juny de 2022

Herbés, Morella, Vallibona, Castell de Cabres, Vilafranca del Cid, Ares del Maestrat, Castellfort, Xodos, Atzeneta, Benafigos, Les Useres, Figueroles, Costur, l’Alcora, Ribesalbes, Altura, Geldo, Castellnovo, Segorbe, Sot de Ferrer i Soneja.

Divendres, 17 de juny de 2022

Portell de Morella, Cinctorres, Forcall, Torreblanca, Culla, La Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Castelló de la Plana, Benicàssim, Azuébar, Chóvar, Eslida, Almedíjar, Aín i Alcudia de Veo.