La Diputació de Castelló anuncia una nova edició del festival gastronòmic en 2023 per a reforçar la promoció de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló anuncia una nova edició del festival gastronòmic en 2023 per a reforçar la promoció de Castelló Ruta de Sabor
Foto d'arxiu.
19 de Gener de 2023

El president José Martí destaca l'èxit de l'edició de Benicarló i valora aquesta iniciativa com un gran aparador per als productes i empreses de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló continua participant en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid on està mostrant el seu suport a sector turístic de la província així com promocionant les propostes gastronòmiques, esportives, festivals i de 'sol i platja'. En la jornada de hui, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit a les exhibicions gastronòmiques de les estrelles Michelin Miguel Barreda del restaurant Cal Paradís (la Vall d'Alba) i Alejandra Herrador i Emmanuel Carlucci del restaurant Atalaya (Alcalà de Xivert), on ha anunciat una nova edició del festival gastronòmic que tant d'èxit va tindre a Benicarló, on es van donar cita reconeguts restaurants amb estrela Michelin.

Martí ha assenyalat que "aquest gran esdeveniment gastronòmic es va organitzar amb motiu del 200 aniversari de la Diputació de Castelló i arriba per a quedar-se. A la província comptem amb productes gastronòmics de gran qualitat i una matèria primera de gran nivell, i aquest festival és un gran aparador per a donar-los a conéixer”.

Per la seua part, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha ressaltat la importància de la gastronomia com "un eix turístic de primer nivell". "Des de la Diputació de Castelló mantenim el nostre compromís i suport al sector gastronòmic i el turisme i aquest tipus d'iniciatives són un exemple d'això", ha afegit la diputada provincial.

A falta de concretar el municipi que acollirà aquesta segona edició, l'esdeveniment es convertirà en el gran aparador dels productes i les empreses que s'agrupen sota la marca 'Castelló Ruta de Sabor'. Comptarà amb zona expositiva on es podran adquirir productes agroalimentaris, plats i tapes elaborats per restaurants, que es podran degustar en espais habilitats per a tal fi.

Showcooking'

L'estand de Castelló ha acollit hui dos 'showcookings'. El primer ha sigut a càrrec de la estrella Michelin Miguel Barreda del restaurant Cal Paradís (la Vall d'Alba) qui ha elaborat un plat compost per tomata de penjar amb sardina de bota i alls a la brasa. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, han pogut degustar aquest plat. A més, la degustació ha coincidit amb la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, a l'estand de Castelló i també ha pogut provar aquest plat.

El segon 'showcooking' ha sigut a càrrec d'Alejandra Herrador i Emmanuel Carlucci del restaurant Atalaya (Alcalà de Xivert) els qui ha preparat carxofa de Benicarló amb crema de formatge combinat amb oli de sobrassada amb acabat de tòfona.