Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació avança en transparència implantant un visor web per a visualitzar la contractació pública de la institució

La Diputació avança en transparència implantant un visor web per a visualitzar la contractació pública de la institució
2 de Novembre de 2021

Es tracta d'un pas avant que permetrà millorar els processos d'informació i gestió d'aquesta activitat i fer un ús més eficient dels fons públics

En la seua línia de continuar avançant per la senda de la transparència i la rendició de comptes com a eixos fonamentals en les polítiques públiques de Govern Obert, la Diputació de Castelló ha inaugurat una nova eina per a visualitzar la contractació pública que duu a terme aquesta institució. L'han presentada la diputada de Transparència, Xaro Miralles, i la diputada de Contractació i compres, Lluïsa Monferrer.

Aquesta eina permet explorar les licitacions i adjudicacions dels contractes mitjançant les dades indexades des de les diferents plataformes de contractació per a mostrar a la ciutadania mitjançant els codis CPV els productes i serveis que són contractats des de la Diputació de Castelló i el Consorci Provincial de Bombers.

Miralles ha afirmat que ‘’estem davant un avanç en transparència que ens permetrà millorar els processos d'informació i gestió d'aquesta activitat i fer un ús més eficient dels fons públics’’. Sobre aquest tema, ha explicat que amb aquesta eina "la ciutadania podrà accedir de manera fàcil i senzilla a tota l'activitat de contractació, permetent amb això conéixer tot el procés des de la licitació fins a l'adjudicació, amb import i adjudicatari inclosos".

Per la seua part, la diputada Lluïsa Monferrer ha valorat positivament la implantació d'aquest visor web. Segons ha manifestat, "gràcies a les noves tecnologies podem explorar i comprendre l'activitat contractual que representa un important percentatge del pressupost".

Aquest visor web consta de quatre apartats. En el primer d'ells apareix una infografia per a visualitzar el volum de contractació, amb l'import total i nombre de contractes. En el segon apartat s'accedeix a l'evolució dels contractes per classe, volum, grandària i data. El tercer apartat inclou dades estadístiques sobre el nombre de licitacions i nombre d'adjudicacions, la mitjana de l'import així com altres dades addicionals. En l'últim figura un rànquing dels principals adjudicataris.