La Diputació aposta per la transparència i dedica 190 mil euros a la promoció dels principis de govern obert en els municipis de Castelló

La Diputació aposta per la transparència i dedica 190 mil euros a la promoció dels principis de govern obert en els municipis de Castelló
6 de Gener de 2022

L’increment en la partida ve a reforçar una de les àrees més premiades i amb més projecció de la institució provincial

La diputada Xaro Miralles gestionarà aquest 2022 un total de 190 mil euros en polítiques de transparència i de participació ciutadana en la gestió pública. El pressupost, que s’incrementa sensiblement respecte a l’exercici anterior, ve a reforçar una de les àrees amb més projecció de la Diputació de Castelló, que continua recavant reconeixements a tots els nivells per la seua aposta per la innovació pública.

Xaro Miralles ha explicat que «entenem la transparència en la gestió com un eix estratègic per a millorar l’atenció a la ciutadania». És per això mateix que «seguirem treballant en accions encaminades a optimitzar la transparència i apropar la informació a provincial i municipal a totes les persones de Castelló». «Venint d’un passat tacat per la corrupció veiem convenient apostar per aquestes polítiques que ajuden a netejar la imatge de la institució».

Dintre del pla de treball de 2022, ha avançat Miralles, es contempla el rellançament de l’observatori de govern obert, a fi que servisca d’instrument útil per als municipis «en el seu camí cap a l’excel·lència en els àmbits de rendició de comptes i govern obert». A banda, es renovarà el portal de transparència per a fer-lo més intuïtiu, accessible i reutilitzable. «Volem que es convertisca en una gran plataforma d’informació on qualsevol persona puga consultar quines accions, projectes i inversions està impulsant i desenvolupant la nostra institució i els ajuntaments de Castelló». Per a Miralles aquestes polítiques «simbolitzen la nostra forma d’entrendre el que és la gestió pública».

Durant el present any, ha confirmat la diputada, es renovarà el conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana pel qual es destinaran 300 mil euros en ajudes –a sufragar al 50 per cent entre cada administració-- als municipis per a l’impuls de projectes de participació i transparència. A més a més «impulsarem l’Estratègia de Dades Obertes de la Diputació a través del foment d’aliances amb reutilitzadors i major difusió dels datasets d’alt valor».

EL CLIENT MISTERIÓS

Enguany es donarà per conclòs el projecte del ‘client misteriós’. Pel qui no coneguen el seu funcionament, aquest consta de l’avaluació dels serveis que presta la Diputació de Castelló a través dels ulls de persones anònimes. A partir de les conclusions no només es millorarà l’atenció al públic, «anirem més enllà editant una guia metodològica que compartisca les conclusions amb la resta d’institucions perquè facen els canvis oportuns en la seua forma de treballar en benefici de la ciutadania».

Miralles ha recordat que es poden consultar els graus d’avançament dels projectes al web https://gobiernoabierto.dipcas.es.