La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació aprova les subvencions EMP-POEJ per a fomentar l’ocupació juvenil als municipis de l’interior

La Diputació aprova les subvencions EMP-POEJ per a fomentar l’ocupació juvenil als municipis de l’interior
13 de Febrer de 2020

Les ajudes, valorades en 135.000 euros, apleguen a un total de 10 autònomes joves i 10 empreses de les comarques d’interior

La Diputació ha aprovat la concessió de les ajudes EMP-POEJ valorades en un total de 135.000 euros per al foment de l’ocupació, l’autoocupació i l’emprenedoria col·lectiva i juvenil en els municipis amb poca població de les comarques de Castelló.

Segons ha indicat el diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, «aquesta línia d’ajudes serà positiva per fomentar l’ocupació i l’alta de noves persones autònomes, i especialment perquè la gent jove puga establir-se en els municipis de l’interior que actualment estan perdent població».

Igualment, Ferrando ha explicat que es poden trobar dos tipus d’ajudes. Per un costat, les destinades a l’autoocupació, que compten amb un pressupost de 81.000 € repartides en dues anualitats per impulsar les altes de joves autònoms. Aquesta línia ha beneficiat a 10 joves de les localitats de la Serratella, les Coves de Vinromà, Vilanova d’Alcolea, Alcalà de Xivert, Morella, Culla, Atzeneta, Llucena, Benlloc, i la Vilavella.

D’altra banda, les ajudes per a la contractació indefinida a jornada completa de joves i ajornada en empreses de l’interior, amb un pressupost de 54.000 € repartits també en dues anualitats. Nou negocis de diversos sectors, com ara l’agrícola, l’hostaleria, l’audiovisual, el disseny o la metal·lúrgia, entre altres, han sigut les beneficiàries d’aquest any. Els municipis on s’estableixen són la Vall d’Alba, Vilafranca, Culla, Benassal, Jérica, Segorbe, Morella i les Coves de Vinromà.