Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació i el Villarreal contra l'assetjament escolar

La Diputació i el Villarreal contra l'assetjament escolar
10 de Desembre de 2017

La Diputació de Castelló i el Villarreal CF han convertit el partit d'avui contra el F.C. Barcelona en una gran plataforma de sensibilització contra l'assetjament escolar.

10 de desembre. La Diputació de Castelló i el Villarreal CF han convertit el partit d'avui contra el F.C. Barcelona en una gran plataforma de sensibilització contra l'assetjament escolar. Així, tots els actes programats entorn de l'avanç de la tv movie 'Res serà igual', liderada per la Diputació i creada i desenvolupada per l'actor castellonenc Víctor Antolí, han estat recolzats per milers de persones que s'han bolcat amb aquesta campanya que denuncia els comportaments d'assetjament en les aules.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presenciat l'avanç de la segona temporada de la tv movie des del propi Estadi de la Ceràmica. “Volem alçar la veu per a dir molt clar que avui i sempre la província de Castelló diu no a l'assetjament escolar. Per a això, posem tots els recursos per a sumar cap al compliment del repte que tenim com a societat d'eradicar aquestos comportaments intolerables en les aules dels nostres joves”.

En aquest sentit, la Diputació ha implicat a 25.000 persones en la sensibilització contra l'assetjament escolar amb la distribució de polseres antibullying i informació contra aquest tipus de comportaments en les aules de la província. Milers d'assistents al partit de futbol han lluït les seues polseres per a mostrar així el seu rebuig d'aquestos comportaments.

En aquest sentit, Moliner s'ha mostrat agraït “al Villarreal per la seua implicació per a visibilitzar avui en aquesta gran festa del futbol que la província de Castelló està contra l'assetjament escolar. Aquesta iniciativa ha estat dissenyada de la mà del talent dels nostres actors, sempre assessorats per psicòlegs i docents, i ara sumant la gran plataforma de difusió que ens proporciona el Villarreal amb el seu suport, estem convençuts que aconseguirem un pas important en aquest camí de sensibilització”.

Per la seua banda, Víctor Antolí s'ha mostrat satisfet pel “massiu seguiment de totes les activitats que havíem preparat aprofitant aquesta gran plataforma de difusió. Tant el jovent com els majors s'han mostrat públicament contra aquestos comportaments, quelcom molt important en el camí de sensibilització que ja prenguèrem el passat any de la mà de la Diputació”.

La música d'Arkano i el passe de Res serà igual

Sens dubte un dels moments més impactants de la jornada ha estat en el descans del partit l'actuació en directe del raper Arkano en ple terreny de joc junt amb els actors protagonistes d'aquesta sèrie 'made in Castelló', interpretant el seu nou single “Diferent”, que ha cedit al projecte com a tema central d'aquesta segona part.

El passe de l'avanç de la novetat de Res serà igual la trama gira entorn del rumor com una altra conseqüència més de l'assetjament escolar. S'han pogut reconéixer noves incorporacions actorals, la selecció de les quals ha estat assessorada per Elena Arnao, directora de càsting de projectes audiovisuals com La que se avecina o Cuéntame como pasó. La televisiva actriu Cristina Plazas se suma al projecte interpretant la psicòloga d'Alexandra, el personatge protagònic que intenta llevar-se la vida després de patir assetjament escolar.

Multitudinària trobada prèvia al partit

Si bé és cert que ha estat durant el desenrotllament del partit de futbol quan han tingut lloc els actes més esperats d'aquesta jornada amb Arkano i l'avanç de la tv movie, la Diputació i Res serà igual han aconseguit congregar centenars de joves en la plaça de l'Estadi de la Ceràmica en la 'batalla de galls' que ha tornat a utilitzar la música com a forma d'expressió contra l'assetjament escolar.

Al voltant de 16 joves i el grup de rap ARSE han ambientat una jornada en què s'ha utilitzat el rap com a eina per a denunciar i recolzar el jovent perquè no patesca en silenci.

A més, el públic del Villarreal-Barcelona ha rebut un flyer en el que la Diputació de Castelló li ha informat d'aquest projecte per a sensibilitzar-lo d'aquest problema, davant del què han de saber com actuar i ajudar a combatre'l quan coneguen d'algun cas.

A través de la pàgina web del projecte www.nadaseraigual.com podem gaudir de la primera part 'Ningú fa res', que denuncia el silenci davant d'aquest alifac que pateix més del 25% de la joventut a Espanya.