Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació fomentarà aquest diumenge el consum de la tofonà

La Diputació fomentarà aquest diumenge el consum de la tofonà

15 de desembre. La Diputació de Castelló convertirà aquest diumenge la plaça de les Aules en un gran mercat de la tòfona negra de Castelló per a fomentar el consum d'aquest preat fong que es cultiva a l'interior de la província de cara a la pròxima campanya nadalenca. Així, i com a part de l'ambiciosa campanya de sensibilització amb els productes autòctons de la província 'Tria Castelló', aquesta activitat es preveu multitudinària en el seu desenvolupament, de 10 a 15 hores.

El diputat de Castelló Ruta de Sabor, Pablo Roig, ha explicat que “és la primera vegada que organitzem un mercat de la trufa per a promocionar el seu consum en ple centre de la ciutat, i ho fem per a visibilitzar i donar a conéixer entre la mateixa gent de Castelló les virtuts gastronòmiques d'aquest producte que hem donat a conéixer a tot el món”.

I és que l'objectiu fonamental d'aquest mercat es correspon amb el de la marca de productes autòctons de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, de promocionar els productes de la província i potenciar el seu consum en les pròximes dates nadalenques, així com recolzar la gastronomia castellonenca i el turisme dels municipis productors.

“En aquest mercat que forma part de la nostra campanya Tria Castelló es podrà adquirir tòfona fresca i productes derivats com ara olis, formatges o embotits trufats, així com degustar tapes elaborades amb el que es coneix com a or negre de la gastronomia”, ha explicat el diputat Roig.

Un mercat replet d'activitat i productes de Castelló

Fins a l'últim detall d'aquest mercat s'ha cuidat amb cura perquè les visites respiren castellonerisme en el seu ambient. Així, els vins que es podran degustar es corresponen amb els millors caldos de la província, gràcies a la participació de la IGP Vins de Castelló.

Seran 15 les casetes de productors i truficultors provincials, amb empreses de trufiturisme, cuiners especialitzats en aquest preat fong i música en directe. 

De la mateixa manera, de 12 a 13 hores tindrà lloc un showcooking amb tuber melanospum a càrrec del xef Kike Peris de Randurías Restaurant i Esdeveniments de Jérica. En aquesta demostració de cuina en directe es donaran pautes per a aconseguir un major aprofitament de l'aroma de la tòfona a través del producte. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del restaurant, de l'empresa Truffeat i de l'Ajuntament d'El Toro.

Els més menuts de la casa també tindran el seu espai en aquesta fira, amb activitats adreçades a conéixer la trufa de forma lúdica i divulgativa, perquè tal com ha explicat la tècnica de Desenvolupament Rural de la Diputació, Lledó Novo, “hem d'ensenyar als potencials consumidors del futur a apreciar aquest producte, perquè la gent de Castelló hem de ser els millors ambaixadors de la nostra tòfona negra”.

Material divulgatiu sobre el consum de la tòfona negra

Com a part de l'objectiu de la Diputació de Castelló de donar a conéixer les millors qualitats dels productes de la província, el Govern provincial ha editat díptics en què s'explica la forma òptima de consum de la tòfona d'acord amb les seues característiques. A més, les visites trobaran també una recepta per a poder practicar a casa tot el que s'ha aprés en el Mercat de la Tòfona Castelló Ruta de Sabor per tal de degustar una de les matèries primeres més apreciades de la gastronomia internacional i que produeix bona part de l'interior de Castelló.