La Diputació de Castelló impulsa la capacitació digital en els municipis menys poblats de la província a través de ‘Castelló Repte Digital’

La Diputació de Castelló impulsa la capacitació digital en els municipis menys poblats de la província a través de ‘Castelló Repte Digital’
11 de Febrer de 2024

La vicepresidenta i responsable de l'àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, manifesta que l'objectiu de la institució provincial és “oferir les mateixes oportunitats a tots els castellonencs i millorar la qualitat de vida dels veïns dels 135 municipis”.

La Diputació Provincial de Castelló continua atenent les necessitats dels pobles més xicotets de la província i ha anunciat que presentarà el projecte ‘Castelló Repte Digital’ a la convocatòria actual de Repte Rural Digital del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, emmarcat en l'Orde TED/1326/2023/, de 17 de novembre, per la qual s'establixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions d'este programa per a projectes de capacitació digital en els municipis menys poblats.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta i responsable de l'àrea Econòmica, María Ángeles Pallarés, qui ha manifestat que la intenció és “oferir les mateixes oportunitats a tots els castellonencs i millorar la qualitat de vida dels veïns dels 135 municipis, especialment, dels menys poblats”. La vicepresidenta s'ha referit així després de l’aprovació d’una subvenció per a realitzar el programa Repte Rural Digital i impulsar, d'esta manera, la capacitació digital en els municipis més xicotets de la província de Castelló.

Com ha explicat María Ángeles Pallarés, amb esta subvenció “ratifiquem ser una administració àgil, pròxima, resolutiva i útil per a tots els castellonencs”. Perquè, tal com ha ressaltat la vicepresidenta, “la Diputació de Castelló ha d'estar al costat dels 135 municipis de la província amb fets i accions, i este equip de govern, que presidix Marta Barrachina, ho està”.

Així doncs, el programa Repte Rural Digital, finançat amb fons de la Unió Europea a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, “està destinat a promoure la capacitació en competències digitals en municipis de població igual o inferior a 5.000 habitants, dirigit prioritàriament a les persones majors, les dones, la infància i joventut, així com a persones desocupades”, ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés.

En este sentit, la vicepresidenta i responsable de l'àrea Econòmica ha assenyalat la importància de desenvolupar este programa per a “impulsar les competències digitals mitjançant la creació d'un espai on compartir iniciatives de capacitació digital i formar a la ciutadania, per a garantir que les zones en risc de despoblació augmenten la seua capacitat digital, que tan important és en l'actualitat”.

Així, el projecte ‘Castelló Repte Digital’ preveu realitzar almenys una formació en competències digitals bàsiques entre els 115 municipis de la província que complixen amb els requisits d'esta convocatòria, “amb el repte de formar un mínim de 900 persones fins a març de 2026”, ha assenyalat María Ángeles Pallarés.

Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica ha manifestat que “la reacció dels alcaldes i alcaldesses de la província després de conéixer este programa ha sigut molt positiva, i molts d'ells han donat el seu vistiplau a esta convocatòria amb una carta de suport que reforçarà la cohesió territorial mitjançant la coordinació del projecte nivell provincial i facilitarà la realització de les accions formatives en els seus municipis”.

El programa formatiu contemplarà continguts sobre navegació web, comunicació en línia, realització de tràmits en línia, seguretat digital i resolució de problemes. “Està dividit en sessions teoricopràctiques, destinades a adquirir les habilitats bàsiques, i sessions de mentorització que resoldran els dubtes individuals alhora que ajuden al fiançament de les competències adquirides”, ha explicat Vicente Pallarés.

‘Castelló Repte Digital’, tal com ha destacat la vicepresidenta primera “vol contribuir a superar els reptes del nou model econòmic, productiu i social, fomentar la igualtat d'oportunitats en l'accés a recursos digitals i enfortir la cohesió social a la nostra província”. Sens dubte, este projecte s'alinea perfectament amb els objectius del Pla Nacional de Capacitats Digitals i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, consolidant així el compromís de la Diputació Provincial de Castelló amb el progrés i el benestar dels seus ciutadans.