La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana concreten les inversions necessàries en matèria de residus a la província de Castelló

La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana concreten les inversions necessàries en matèria de residus a la província de Castelló
El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer.
8 d'Octubre de 2022

L’objectiu és complir íntegrament amb la nova llei valenciana de residus i amb la normativa de les directrius europees amb per tal d’evitar sancions per part de la UE

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, han concretat les inversions necessàries en matèria de residus per a la província de Castelló.

En una reunió, Garcia ha manifestat la necessitat de millorar les inversions del sistema de residus de la Diputació, tant en la recollida separada de bioresidus com en el tractament de planta per la millora de la gestió de les tres àrees encarregades.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat ha destacat la feina que s'està fent en les diferents institucions en la transició de l'economia d'usar de tirar cap a una economia circular "que siga molt més respectuosa amb el nostre planeta i que entenga que els residus són matèries primeres que cal aprofitar".

"Hem fet molta feina des de les administracions locals, des de la Diputació i la Generalitat, i hem de continuar donant els passos en les línies que estem treballant i, per això, ens hem reunit amb el director general per a concretar les inversions futures del pressupost de la Generalitat en la província de Castelló", ha informat el diputat de Sostenibilitat.

Entre les línies acordades, s'han pressupostat 8 milions d'euros per a inversions en les instal·lacions de tractament de residus domèstics, així com dos milions addicionals en millores de les recollides separades de bioresidus.

Entre els beneficiaris d'aquestes ajudes, figuraran el consorci de residus C1, el consorci C3/V1 i, per primera vegada, Reciplasa, qui serà de nou l'entitat d'execució d'obres dels pressupostos de la Generalitat Valenciana, per a les instal·lacions d'Onda.

A banda, la Generalitat Valenciana pretén dotar una aplicació autonòmica addicional de 3 milions d'euros en l'àmbit autonòmic per a la millora de les recollides separades de bioresidus, així com una partida autonòmica d'un milió d'euros per a l'educació ambiental.

Així mateix, segons ha confirmat Piquer, la Generalitat Valenciana preveu 600.000 euros d'ajudes per al foment de les recollides separades en origen a través dels ecoparcs, dels quals 100.000 euros aniran a la zona C2 per primera vegada, per tal que les veïnes i veïns que facen les seues aportacions als ecoparcs puguen obtenir bonificacions i descomptes econòmics, com ja ocorre en les zones C1 i C3.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental ha afirmat que la Generalitat Valenciana està analitzant les propostes de fons MRR, tant dels ajuntaments de la província com de les instal·lacions de tractament, tant de les convocades en l'àmbit autonòmic, com de les que es preveu convocar de manera addicional, segons les reunions entre la Generalitat Valenciana i Reciplasa.diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, han concretat les inversions necessàries en matèria de residus per a la província de Castelló.