La Diputació de Castelló i el CEEI obrin la convocatòria de la sisena edició de l'acceleradora Òrbita

La Diputació de Castelló i el CEEI obrin la convocatòria de la sisena edició de l'acceleradora Òrbita
El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, presenta la convocatòria de la sisena edició d'Òrbita.
7 de Març de 2023

El 88 % de les startups del programa tenen assegurada la seua supervivència

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha presentat aquest matí l’inici de la convocatòria de la sisena edició de l'acceleradora de projectes empresarials Òrbita, un programa organitzat pel Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló).

En total, el 88 % de les startups impulsades per aquest programa s'han consolidat i s'han generat un total de 340 ocupacions directes en les 50 empreses que han format part d'Òrbita en anteriors edicions.

Aquests són alguns de les cridaneres dades que s'han oferit hui en l'acte de presentació del programa, que té com a objectiu principal impulsar projectes empresarials d'alt potencial. En aquest sentit, el director CEEI Castelló, Justo Vellón, ha afegit: “En total, Òrbita ha injectat al teixit empresarial innovador de Castelló 500.000€ a través dels premis atorgats pel programa, ha generat més de 32 milions d'euros de xifra de negoci i s'han aconseguit més de 21 milions d'euros de finançament rebut per nostres startups”.

En aqueixa línia Ferrando ha destacat: “Les persones emprenedores de Castelló estan més que qualificades per a afrontar un futur immediat on la competitivitat es traduirà en noves formes d'expressió econòmica amb una visió sostenible, l'equilibri territorial, la igualtat d'oportunitats i la diversificació empresarial”.

Un altre valor fonamental del Programa Òrbita són els beneficis o perks que ofereixen diferents companyies a les startups accelerades, per un valor global de 160.000 euros per startup. Com a nous incentius destaquen les aliances com a gestió i automatització de contractes, a través de Bounsel Flow, el programari per a gestionar transaccions en línia dirigit a startups a través de Beseif i els serveis de coaching per a emprenedors de Wavveup.

Els participants es poden inscriure des de demà 8 de març fins al 5 de maig de 2023 a través de la pàgina web del programa i la duració d'Òrbita serà des de l'1 de juny fins a 16 de novembre.

Casos d'èxit del programa Òrbita

El Programa Òrbita connecta la inversió privada amb projectes escalables a través d'estratègies guanyadores, que redunden en empreses més sòlides i robustes, amb una trajectòria de creixement estructurada que es tradueix en creació d'ocupació de valor afegit i per tant, en major riquesa per a tota la província de Castelló.

Alguns dels casos de gran èxit, accelerats pel CEEI i la Diputació de Castelló a través d'aquest programa són Guruwalk, ForVenues, Uphint, Next electric Motors, Mimoto Pàrquing o Neocheck. Quant als sectors empresarials que han aconseguit un fort impuls a la província de Castelló destaquen el legaltech, el foodtech, la sostenibilitat i economia circular, els videojocs, la biotech i la salut, el turisme, la Intel·ligència Artificial, la ciberseguretat, l'àmbit aerospacial o la indústria 4.0.

Sobre el CEEI de Castelló

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) és una associació sense ànim de lucre, amb 25 anys d'experiència, que persegueix difondre la cultura emprenedora i la innovació local. D'una banda, a través de l'assessorament a emprenedors per a la creació d'empreses, consolidació i creixement a través de la innovació. D'altra banda, assessoren empreses ja existents i els ajuden a potenciar la seua millora competitiva mitjançant la innovació i diversificació. Tot això amb la fi última de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial de Castelló.