La Diputació de Castelló dona suport a la formació en eficiència energètica a l’IES Llombai

La Diputació de Castelló dona suport a la formació en eficiència energètica a l’IES Llombai
El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, en una xerrada sobre els cicles formatius que ofereix l'IES Llombai.
2 de Decembre de 2022

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha assistit aquest matí a una xerrada sobre els cicles formatius que ofereix l'IES Llombai d'Almassora centrats en l'eficiència energètica, la sostenibilitat i la innovació

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha assistit aquest matí a una xerrada sobre els cicles formatius que ofereix l'IES Llombai d'Almassora centrats en l'eficiència energètica, la sostenibilitat i la innovació.

Durant la jornada, les i els alumnes del cicle d'Instal·lacions Electrotècniques i Automàtiques han parlat de la importància de sincronitzar les necessitats que demanda el mercat de treball amb la formació específica que rep l'alumnat, buscant l'èxit d'ocupabilitat.

Per altra banda, l'alumnat del cicle de grau superior de Desenvolupament de Projectes d'Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids han explicat com treballen amb projectes que busquen ser no contaminants i de major rendiment energètic respecte als convencionals.

Des del departament de Promoció Econòmica hi ha una estreta relació amb les empreses, per tal de facilitar als alumnes que compleixen el perfil més indicat en cada cas, "tema de gran importància donat que la Comissió Europea aposta l'any 2023 com a Any Europeu de les Capacitats", ha expressat la responsable del Centre Europe Direct de Castelló, Teresa Tena.

Actualment, el 75 % de les empreses de la Unió Europea han assenyalat la dificultat per trobar persones treballadores amb les capacitats necessàries i amb possibilitats d'adaptació, buscant també el creixement sostenible, major innovació i la millora competitiva empresarial.

Tot seguit, Ferrando i els tècnics de l'àrea han visitat la instal·lació solar fotovoltaica que disposa l'IES Llombai, que permet monitoritzar l'estat de la instal·lació a temps real.