Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació coordina l'actuació dels ajuntaments contra els mosquits

La Diputació coordina l'actuació dels ajuntaments contra els mosquits
24 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló ha reunit aquest matí la Comissió Tècnica de Seguiment contra les Plagues de Mosquits per tal de continuar amb la coordinació que desenvolupa amb els ajuntaments de la província en l'assessorament tècnic per a realitzar tractaments contra aquests insectes. En la trobada també ha participat personal tècnic de la Universitat Politècnica de València amb la què la institució col·labora per a l'emissió periòdica d'informes tècnics que faciliten als ajuntaments la presa de decisions quant a quins tractaments aplicar. També ha participat en ella personal de Conselleria com a administració competent en aquesta matèria.

24 de maig.La Diputació de Castelló ha reunit aquest matí la Comissió Tècnica de Seguiment contra les Plagues de Mosquits per tal de continuar amb la coordinació que desenvolupa amb els ajuntaments de la província en l'assessorament tècnic per a realitzar tractaments contra aquests insectes. En la trobada també ha participat personal tècnic de la Universitat Politècnica de València amb la què la institució col·labora per a l'emissió periòdica d'informes tècnics que faciliten als ajuntaments la presa de decisions quant a quins tractaments aplicar. També ha participat en ella personal de Conselleria com a administració competent en aquesta matèria. 

Així ho ha explicat el diputat de Sostenibilitat, Mario García, el qual ha incidit en la labor de coordinació i assessorament que du a terme la Diputació. “Una vegada hem aconseguit unificar la forma administrativa que segueixen tots els pobles a l'hora de dur a terme els seus tractaments i actuacions de prevenció, ara seguim ajudant-los amb aquest assessorament tècnic i seguiment que li permet anticipar les seues decisions i dotar-les de major certesa tècnica”. 

En aqueix sentit, García ha indicat que “és molt important parlar-ho tots junts per a guanyar en efectivitat que és el que tots volem”. 

En la jornada ha participat l'entomòleg Ricardo Giménez, expert en aquest tipus de problemàtiques, seguint el treball que està coordinant el Govern provincial.

Una comissió tècnica com a eina participativa per als pobles

En la reunió d'avui han participat representants de 24 municipis. Cal assenyalar que aquest organisme que va nàixer en 2015 per la voluntat del Govern provincial de coordinar les actuacions que es portaren als distints pobles, va tindre en els seus inicis representants de 13 ajuntaments i ha augmentat considerablement conforme s'ha avançat en el tractament i prevenció de les plagues de mosquits.