Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació consolida el major anell de seguretat sanitària

La Diputació consolida el major anell de seguretat sanitària
5 de Juny de 2017

El Govern inverteix 450.000 euros per a estendre a totes les comarques la xarxa de plataformes per a helicòpters medicalitzats

5 de juny. La Diputació de Castelló destinarà enguany un total de 450.000 euros per a consolidar el major anell de seguretat sanitària de la província per mitjà de la construcció de 15 noves helisuperfícies, que se sumaran a les 10 ja operatives.

El president del Govern provincial, Javier Moliner, ha estat l'encarregat de presentar “un ambiciós pla d'actuació en matèria de seguretat” que estendrà a totes les comarques castellonenques, amb especial atenció a l'interior de la província, la xarxa de plataformes per a helicòpters medicalitzats “per a connectar cada racó de Castelló amb els hospitals i oferir d'aquesta manera la resposta sanitària més eficient”.

Moliner, que ha estat acompanyat durant la presentació pel diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, així com per Fernando Kindelan, cap de la Secció Forestal del Consorci de Bombers i el tècnic Raúl Gil, ha incidit en la rellevància d'una inversió que “facilitarà l'operativitat dels cossos i forces de seguretat en cas d'emergència, permetent que l'helicòpter medicalitzat arribe amb la major pressa possible allà on ocórreguen les emergències”.

Perquè, tal com ha subratllat el president provincial, “mereix el mateix servei un veí de la Tinença de Benifassà que un de Castelló” i per això, el Govern Provincial construirà al llarg de 2017 helisuperfícies als municipis següents: Alcalà de Xivert, Altura, Artana, Ares del Maestrat, Barraques, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, la Salzadella, Sant Joan de Moró, San Rafael del Río, San Vicente de Piedrahíta, Torrechiva, Viver i Sorita.

El president provincial ha explicat que aquestes plataformes “començaran a construir-se a partir d'aquest moment, estaran operatives en un any” i se sumen a les 10 ja existents des de 2011 per a “poder estar preparats davant de qualsevol possible catàstrofe, accident o incidència i oferir la millor resposta sanitària possible”. És el cas d'Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes de Arenoso, Montanejos, Morella, la Todolella, la Vall d'Alba, Vilafranca i Villahermosa.

Cal destacar que per a la distribució d'aquesta xarxa, que contempla un total de 25 helisuperfícies, s'ha valorat factors com les vies de comunicació existents, la distància als hospitals, l'aïllament geogràfic, l'orografia del terreny o la densitat de la població.

Respecte d'això, Gil ha explicat que les helisuperfícies ocuparan parcel·les de 30x30 metres quadrats i “s'ha treballat per a trobar el millor emplaçament que garantira l'operacions dels helicòpters i la seua important labor en matèria de suport i assistència tècnica”.

Suport Repoblem

Amb tot, Moliner ha posat en valor que aquesta iniciativa “se sustenta en l'interés polític d'aquest Govern provincial per actuar davant del problema de la despoblació, treballant per a garantir que tota la gent se senta segura independentment del lloc on trie viure”.

“Vivim en una terra amb una orografia única, la qual cosa ens suma atractiu, però també dificulta les labors del personal a l'hora d'actuar davant d'emergències”, ha destacat Moliner, alhora que ha argumentat que aquesta xarxa d'helisuperfícies “s'engloba dins d'un pla d'actuació 360 graus perquè qui trie viure al poble dispose de les mateixes oportunitats i serveis que els altres”.

“Quan entrem a gestionar aquest Govern ens marquem l'objectiu de consolidar el major anell de seguretat per a aquesta terra. Avui donem un gran pas per la nostra terra, pels nostres pobles i per la nostra gent”, ha conclòs el president de la institució provincial.