Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació consolida el major anell de seguretat en la província

La Diputació consolida el major anell de seguretat en la província
15 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló consolida el major anell de seguretat per a la província amb l'inici de les obres del nou Parc de l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de l'Alcora, amb una inversió de 538.000 euros.

15 de novembre. La Diputació de Castelló consolida el major anell de seguretat per a la província amb l'inici de les obres del nou Parc de l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de l'Alcora, amb una inversió de 538.000 euros. Aquesta nova infraestructura s'inclou en l'aposta pressupostària del Consorci Provincial de Bombers que destinarà en 2018 un total de 18,5 milions d'euros a millorar la prevenció i l'atenció d'emergències als municipis de la província.

En l'acte de col·locació de primera pedra de l'edifici, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat que “aquesta és una mostra més que aquest Govern no està disposat a escatimar recursos en seguretat i protecció de la ciutadania i patrimoni de la província. Volem una terra més preparada per a les emergències i que vetle per la seguretat de tothom, visca on visca. I per a això aquesta base operativa se sumarà a la xarxa del Consorci Provincial de Bombers de quatre parcs de bombers professionals i cinc de bombers voluntaris i a les 27 helisuperfícies per tot l'interior que estem construint”.

Cal assenyalar que formen part d'aquesta xarxa de seguretat els més de 100 voluntaris i voluntàries de protecció civil, els 120 bombers voluntaris i els 170 bombers professionals, “un total de 400 persones curant la seua terra i la seua gent”, tal com ha indicat el president.

En la seua intervenció, junt amb les autoritats municipals, la senadora Merche Mallol, diputada provincial de Bombers, Luis Rubio, i efectius de voluntariat de Protecció Civil, Javier Moliner ha posat en valor el treball realitzat pel centenar d'efectius que ja formen part d'aquest cos creat pel Govern provincial fa quatre anys.

“Després de quatre anys de funcionament aquesta agrupació ha demostrat àmpliament la seua utilitat en tots els racons d'aquesta terra, amb una mitjana de 400 serveis anuals. Hem acudit allí on podíem ajudar, tant als xicotets pobles sense recursos com en els grans esdeveniments com Penyagolosa Trails, els festivals més multitudinaris de la província o el desenvolupament de la Volta Espanya, garantint la seguretat de desenes de milers de persones d'ací i visitants”, ha explicat el president.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha destacat que “és un dia d'alegria per al municipi, perquè des d'aquesta infraestructura es prestarà servei a tot l'interior de la província i la zona sud. És una mostra més que quan dues administracions, en aquest cas l'Ajuntament i la Diputació, treballen juntes, es fan coses grans. Ací es farà una inversió necessària per a la província de Castelló, per a equipar encara millor un cos de Protecció Civil que molt encertadament va crear fa uns anys la Diputació Provincial, perquè tinguen una ubicació fixa, i que es faça a l'Alcora és per a nosaltres un honor, i ho agraïm a la Diputació”.

En aquest sentit, Falomir ha insistit també en “com és d'especial per a nosaltres que en el projecte s'utilitze ceràmica, perquè hem de demostrar entre totes les administracions que la nostra ceràmica es pot utilitzar en moltes més aplicacions de les que s'utilitzaven fa anys, i és un plaer poder demostrar-ho al nostre municipi”.

Reconeixement al voluntariat que va salvar la vida d'un home

L'acte de col·locació de la primera pedra del Parc de Voluntariat de Protecció Civil de l'Alcora ha estat carregat d'emotivitat i simbolisme en el reconeixement que el president de la Diputació ha realitzat en nom de la gent de Castelló als quatre membres del voluntariat (Mª del Mar Porcar, Ricardo Illescas, Jaroslava Zemenova i Cristóbal Plata) que van salvar la vida d'un veí de Tales el passat cap de setmana, sent ells els que han col·locat la primera pedra de l'edifici.

Moliner ha relatat que “aquest cap de setmana coneixíem la notícia que quatre persones havien salvat la vida d'un home a Tales, que estava asfixiant-se, i que gràcies a la intervenció de quatre persones havia pogut salvar la seua vida. Avui ens acompanyeu ací, i podem dir amb humilitat però amb orgull que sou herois en els vostres treballs, als vostres pobles i en les vostres cases, i que sou un motiu d'orgull per a tota una terra. Crec que aquest és el gran valor del voluntariat, d'una iniciativa com aquesta en què, com diu el nostre lema 'Junts fem per véncer' no es tracta més que d'intentar sumar el valor humà d'ajudar els altres, un valor sobre el qual s'ha fonamentat aquesta terra i pel què va nàixer l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil”.

Una infraestructura a l'altura del cos de voluntariat

El nou Parc de Voluntariat tindrà en les seues instal·lacions oficines, garatges, aules de formació i polivalents, un gimnàs, magatzem i tot l'equipament necessari per a fer més fàcil i útil la labor del voluntariat

“Aquest gran equip mereixia una casa a la seua altura, una base operativa on prestar servei a tota una terra, especialment allí on no arriben els recursos municipals, millorant la coordinació i la resposta eficient davant emergències. I avui comencem a construir-la”, ha conclòs el president.