La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació avança per la senda del consens impulsada per Martí aprovant 3 declaracions institucionals

La Diputació avança per la senda del consens impulsada per Martí aprovant 3 declaracions institucionals
12 de Decembre de 2019

El president agraeix que en el pròxim ple s'aproven de manera unànime tres iniciatives sobre emergència climàtica, camins rurals i Sant Joan de Penyagolosa

El ple de la Diputació de Castelló que se celebrarà dimarts que ve 17 de desembre seguirà avançat per la senda del consens per la qual ha apostat el president José Martí amb l'aprovació de tres declaracions institucionals sobre emergència climàtica, un pla d'actuació sobre camins rurals i el futur del santuari de Sant Joan de Penyagolosa. El president agraeix la vocació d'acord mostrada pels quatre grups representats en la institució amb la seua decisió de recolzar de manera unànime aquestes tres iniciatives.

La declaració institucional sobre emergència climàtica s'aprovarà a proposta dels dos partits que conformen l'equip de govern: PSPV-PSOE i Compromís. En ella es s'inclou la necessitat d'establir compromisos polítics, normatives i recursos per a reduir l'emissió de gasos que provoquen l'efecte d'hivernacle. També s'aposta per la progressiva reducció del combustibles sòlids i la seua substitució per energies netes, verdes i renovables. A més, la moció es decanta per la implementació de polítiques afavoridores de l'agricultura i la ramaderia de local i de proximitat; garantir la justícia social en el procés de transició ecològica; propiciar un model de mobilitat urbà i interurbà sostenible, i la col·laboració dels ajuntaments de la província en la revisió de les ordenances municipals per a identificar l'existència de normes que afavorisquen l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle o que dificulten el combat contra el canvi climàtic.

El ple recolzarà igualment per unanimitat una declaració institucional proposta per Ciudadanos en la qual s'acorda l'elaboració d'un pla d'actuació per a l'adequació i manteniment dels camins rurals de la província. Prèviament, s'elaborarà una relació dels camins rurals existents a la província que serveixen com a via de comunicació entre diferents municipis, valorant amb criteris tècnics la intensitat de trànsit que registren i l'estat en el qual es troben. Aquesta informació servirà de base per a prioritzar l'ordre en el qual s'actua. La declaració institucional determina que serà la pròpia Diputació la que costejarà íntegrament les actuacions que s'efectuen en els camins que connecten municipis de menys de 5.000 habitants. En el cas dels camins que unisquen municipis amb una població superior a 5.000 habitants, el càrrec l'assumiran conjuntament la Diputació i els ajuntaments.

Els grups representats en el saló de plens de la Diputació donaran el seu suport a una tercera declaració institucional que naix a proposta del Partit Popular recollint la reivindicació de la Plataforma Salvem Sant Joan de Penyagolosa per a analitzar la situació en la qual es troba el santuari i les mesures que es poden adoptar per a revitalitzar la zona. Sobre aquest assumpte cal destacar que l'actual equip de govern està en converses amb el bisbat i els municipis de l'entorn.