La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació aporta la seua experiència a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència

La Diputació aporta la seua experiència a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència
30 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló ha participat aquest matí en la II Assemblea General de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha tingut lloc a Madrid.

30 de novembre. La Diputació de Castelló ha participat aquest matí en la II Assemblea General de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha tingut lloc a Madrid. Allí, l'Estratègia provincial per i per a la transparència de la Diputació de Castelló i l'Estratègia de governança de participació han tornat a ser referents en les seues pràctiques en matèria de Govern Obert en qüestions com la contractació pública, la publicitat de tota la informació de forma accessible a través del Portal de Transparència, i la reutilització de dades i informació al servei de la societat a través del seu canal d'Open Data.

El diputat de Transparència, Luis Martínez, junt amb el responsable de l'àrea d'Innovació Pública de la Diputació han participat en alguns dels grups convocats en aquesta assemblea explicant casos pràctics realitzats a Castelló. Martínez ha destacat que “estem ací perquè la transparència és un dels treballs prioritaris i línies estratègiques que el president Moliner ha marcat en el seu treball durant tota la seua trajectòria al capdavant del Govern provincial. Per això, la Diputació està considerada en aquest moment com una de les més transparents en l'àmbit nacional. En aquest fòrum, estem participant proposant línies de treball que han estat reeixides i que pensem que poden servir d'exemple en altres institucions al servei de la ciutadania”.

Cal tindre en compte que el consens entre els cinc grups polítics amb representació en la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per convertir-se en un Govern transparent que ret comptes diàriament de la seua gestió a la ciutadania de la província.

Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació

Aquesta Xarxa d'Entitats Locals per la Transparencua i la Participació, constituïda per la FEMP naix a fi de promoure la innovació i millora permanent de la relació entre els governs locals i la ciutadania davall els principis del Govern Obert i per mitjà de l'intercanvi d'experiències, l'aprenentatge permanent, treballant en xarxa i desenvolupant projectes.

Cal recordar que els seus valors inspiradors són la integritat, la voluntat de busca de solucions, la col·laboració i l'intercanvi, l'aprenentatge i l'aposta per la innovació social.