Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Lágrimas de Azahar

Lágrimas de Azahar

27 de juny. La Diputació de Castelló s'ha aliat amb 'Llàgrimes de tarongina' per a posar en marxa una nova iniciativa que “eduque i consciencie sobre la importància de recolzar el sector citrícola castellonenc i que el sector de l'agricultura castellonenc trobe el merescut retorn econòmic i social al treball diari i sacrificat que realitza en el camp”.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha estat l'encarregat de presentar junt amb el diputat responsable de la marca 'Castelló, ruta de sabor', Pablo Roig, i una de les responsables de la plataforma, Mónica Mira, la publicació 'L'arbre que no podia deixar de plorar' nascuda “del compromís altruista de nou artistes que han posat el seu inqüestionable talent al servei de la taronja castellonenca per a posar el focus en una problemàtica que transcendeix del sector citrícola per a afectar tota la província”.

No en va, el diputat provincial ha destacat que “estem davant un sector que ha estat, és i continuarà sent fonamental per al teixit econòmic i laboral de Castelló. Per això, entre tots hem de preparar el terreny perquè la taronja ocupe l'espai que es mereix i puga continuar superant les dificultats que l'amenacen per a continuar sent un referent en exportació i creació d'ocupació”.

En aquesta línia, el Govern provincial ha editat una tirada inicial de 2.000 exemplars d'aquest recurs creatiu, que, tal com ha ressaltat Mira, “distribuïrem per tota la província a través d'oficines de turisme i mercats locals perquè a través d'aquest relat i les seues il·lustracions la gent entenga la necessitat de recolzar els llauradors i llauradores castellonencs, ja que la taronja forma part de la història i el present d'aquesta província”.

Així, aquest treball artístic i solidari és un breu relat en què es retrata aquesta situació des de l'estructura tradicional d'una faula, on tot allò que s'ha relatat es resumeix en una moralitat carregada de missatge. Els il·lustradors participants són els següents: Pere Ribera i Vicent Aragonés (la Vall d’Uixó), Juanma Gavara (Nules), Frank Fridchard (Madrid), Lluna Llunera, José Granero, Casimiro Pérez i María Griñó (Castelló), Marcos Vicent (la Vilavella) i Vincent Moustache (París).

Cal destacar que com a complement a la impressió i distribució de la faula, que també es distribuirà en diferents mercats de la geografia nacional, des de la plataforma 'Llàgrimes de tarongina' s'està treballant en el muntatge d'una exposició itinerant amb els originals de totes les il·lustracions.