La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí reconeix la tasca del personal mèdic del Provincial en la pandèmia i defensa el paper de la sanitat pública

José Martí reconeix la tasca del personal mèdic del Provincial en la pandèmia i defensa el paper de la sanitat pública
10 de Juny de 2020

El president de la Diputació ha participat hui en el Consell de Govern del Consorci Hospitalari, que ha aprovat un pressupost de 99 milions d’euros per a 2020, 5 d’ells per a inversions

El president de la Diputació, José Martí, ha obert hui el Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló enviant un missatge d’agraïment i en defensa del sistema sanitari públic “per la seua sempre encomiable tasca per a vetlar per la salut i la seguretat de totes i tots nosaltres”. Amb aquest reconeixement pel “seu gran esforç humà i tècnic per a superar la pandèmia”, compartit de forma unànime per tots els presents, s’ha donat per començada la sessió via telemàtica en què s’han abordat punts claus per a la gestió del complex hospitalari de Castelló.

En la reunió, presidida per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s’ha aprovat el pressupost amb el qual disposarà aquest centre hospitalari de referència durant el present exercici. Seran, segons ha informat Martí al finalitzar la sessió, vora 100 milions d’euros, el que suposa un increment del 6,9 per cent respecte a l’any anterior. A banda, també s’ha donat llum verd a destinar cinc milions d’euros al pla d’inversions, en el que s’inclouen obres com l’adequació i posada en marxa de l’edifici oncològic, la reforma d’urgències i el laboratori d’anatomia patològica i l’adquisició de nous equipaments mèdics, quantificat en 1,2 milions d’euros. “Està clar que estem davant d’una època d’important creixement per a l‘Hospital Provincial, que amb l’obertura del nou edifici d’oncologia refermarà encara més la seua posició de referència dins d’aquest àmbit a tota Espanya”. En aquest sentit, ha volgut donar les gràcies a la Conselleria per la seua aposta per les instal·lacions provincials.

El president de la Diputació també ha mostrat la seua satisfacció “per les bones dades” que es desprenen dels balanços d’intervencions, com que s’han augment les intervencions quirúrgiques en un 9,9% -1.682- tot i l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. A més a més, s’han registrat més de 41.000 consultes externes.

Pel que fa a un altre dels punts del dia, en aquesta sessió s’ha aprovat la plantilla orgànica per a 2020, que incorpora la denominació de llocs de treball derivada de l’homologació aprovada per la Conselleria d’Hisenda. Així mateix, també s’ha acordat renovar l’acord marc entre l’Hospital i la Fundació per a impulsar la investigació, el desenvolupament i la innovació biomèdiques, així com la docència i la formació del personal sanitari.

Martí ha finalitzat assegurant que “l’Hospital Provincial és un emblema de Castelló per la seua qualitat i atenció que continuarà tenint la Diputació al costat”.