Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Inversió històrica en Castell de Cabres

Inversió històrica en Castell de Cabres
11 de Maig de 2017

Moliner ha inaugurat aquest matí les obres en la CV-105 de la Sénia a Torremiró per a acostar les oportunitats al món rural

11 de maig. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s'ha traslladat aquest matí fins a Castell de Cabres per a inaugurar la nova carretera CV-105 de la Sénia a Torremiró en la qual el Govern provincial ha invertit un total de 1.321.174 euros “per a obrir una nova via d'oportunitats per al nostre interior”.

El president provincial ha destacat que aquesta important inversió realitzada per l'Administració provincial “al llarg dels últims quatre anys al poble menys poblat de la Comunitat és fruit del compromís ferm i decidit adquirit per aquesta administració amb la vertebració del territori i la igualtat de les oportunitats entre l'interior i la costa castellonenca”.

No en va, “aquesta és una acció concreta però clara per intentar que es consolide la població a l'interior i també que el turisme que ve a les nostres costes trobe arguments per a visitar l'interior d'una forma confortable, contribuint a fer que puguen mantindre's els serveis que es presten en aquestos pobles xicotets”.

“Aquesta renovada carretera que avui inaugurem permetrà que les seues persones usuàries guanyen en seguretat viària, millorar les comunicacions i, amb tot això, connectar amb més oportunitats socials, econòmiques i laborals per a la gent que viu a la zona. Perquè no podem abandonar municipis com ara Castell de Cabres, amb 17 habitants, perquè si ho fem abandonarem també tota una província que té en ells la seua raó de ser i identitat”, ha subratllat Moliner.

Obres realitzades

Per a això, el Govern provincial ha actuat als termes municipals de Castell de Cabres i Morella, en la carretera CV-105 de la Sénia a Torremiró (per Castell de Cabres), concretament entre els PK 32+800 i PK 43+000, entre Castell de Cabres i la masia de Torremiró.

L'actuació ha consistit en una ampliació de la via fins als 6 metres d'amplària, la renovació i reforç del ferm existent i la substitució completa de tota la senyalització vertical i horitzontal del tram de carretera. D'aquesta manera, s'ha ampliat i pavimentat un total de 10.200 metres completant en la seua totalitat l'accés de Castell de Cabres des de la N-232 en la masia de Torremiró.

Així mateix durant l'execució de les obres s'ha pavimentat en la seua totalitat l'accés a Herbeset i s'ha regulat de manera més segura i eficaç la intersecció de la carretera CV-105 amb la carretera CV-110 d'accés a Herbés.