Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

III Jornades de Centres Histórics i Itineraris Culturals

III Jornades de Centres Histórics i Itineraris Culturals
1 d'Agost de 2018

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I tornaran a sumar esforços per dinamitzar els municipis de l'interior a través de la posada en valor del patrimoni cultural i històric amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals que es desenvoluparan de setembre a desembre.

1 d'agost.

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I tornaran a sumar esforços per dinamitzar els municipis de l'interior a través de la posada en valor del patrimoni cultural i històric amb les III Jornades de Centres Històrics i Itineraris Culturals que es desenvoluparan de setembre a desembre. Aquest cicle de visites guiades gratuïtes començarà el proper 22 de setembre a Castell de Vilamalefa i recorrerà els deu municipis que conformen la candidatura a Patrimoni Mundial Unesco 'Camins de Penyagolosa'.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que "aquestes originals visites guiades es dissenyen al costat dels ajuntaments i voluntaris dels pobles per posar al descobert tots els seus tresors històrics, arquitectònics i naturals de la mà dels qui millor els coneix ".

En aquest sentit, Sales s'ha referit a l'èxit d'acollida que han tingut en edicions anteriors aquestes visites. "Ofereixen una experiència única, recorrent carrers i l'entorn natural dels pobles. Amb aquesta iniciativa, posem en valor el nostre patrimoni, el donem a conèixer ia més dinamitzem els pobles. Estem convençuts del potencial que té el nostre patrimoni històric i cultural per revitalitzar els pobles de l'interior, i bon exemple d'això és l'excel·lent acollida d'aquesta iniciativa en què anem de la mà de la Universitat Jaume I "

En 2018 aquestes visites se centraran en aspectes relacionats amb el patrimoni gastronòmic i etnogràfic, com la ramaderia i l'agricultura tradicionals o la transformació de les diferents matèries primeres en productes d'alimentació. És per això que, a més, en la present edició es comptarà amb la col·laboració del projecte 'Castelló Ruta Sabor', una iniciativa de la Diputació Provincial que reconeix els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori, amb el propòsit d'impulsar el consum de productes locals i de proximitat de la nostra terra.

Un complet programa fins al desembre

Els dissabtes de setembre, octubre, novembre i desembre, els participants podran recórrer els nuclis històrics d'aquests pobles, antics cellers, molins d'oli, museus, granges i corrals, plantacions truferes, una piscifactoria de truita comuna ... i participar en activitats tan interessants com un taller d'elaboració de dolços típics, un tast de vins o una demostració de posada en funcionament de sénia i l'extracció d'aigua de manera tradicional amb cavalleria.

El període d'inscripció a les jornades començarà l'1 de setembre i s'obrirà, de manera gradual cada mes, a mesura que s'aproxime la data de cada activitat en cada municipi en la pàgina web del projecte www.caminsdelpenyagolosa.es. La places amb limitades. A través de les xarxes socials també s'anirà concretant el contingut d'aquestes visites.