La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Ignasi Garcia es reuneix amb Wenceslao Alós per a tractar problemes de residus i clavegueram

Ignasi Garcia es reuneix amb Wenceslao Alós per a tractar problemes de residus i clavegueram
13 d'Octubre de 2019

«La qualitat de l’aigua de les nostres platges depén de l’estat de conservació de les clavegueres als nuclis de costa»

El diputat de Cicle integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, s’ha reunit amb l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, amb qui ha despatxat alguns assumptes relacionats amb les seues àrees de gestió a la Diputació de Castelló.

Així, per una banda, el diputat li ha traslladat la intenció d’implantar la recollida selectiva de l’orgànic, especialment a les poblacions del consorci C3-V1, com Moncofa, que tracten el seu fem a la planta de l’Algimia. Igualment, Garcia ha mostrat la seua voluntat de negociar amb aquest consorci de residus un increment en la freqüència de pas dels ecoparcs mòbils. A més, el diputat ha afegit que «hem d’augmentar la consciència ecològica de tota la nostra població i per això en 2020 realitzarem campanyes porta a porta amb educadores i educadors ambientals».

Per altra banda, Wences Alós ha explicat al diputat les dificultats en la gestió d'aigües residuals que estan patint a Moncofa a causa del mal estat que presenta el clavegueram. L’edil ha expressat que existeix la necessitat de què Diputació mantinga línies d'ajudes de l’estil del Pla 135, ja que aquestes permeten als ajuntaments invertir en la renovació de les canalitzacions. «Moncofa presenta actualment un problema de filtracions d'aigua salada als conductes d'aigua residual que afecten el funcionament de la depuradora. Cal recordar que el municipi va demanar 105.000 € del Pla 135 per començar les obres de reparació», ha explicat Alós.

Garcia s’ha compromés a estudiar la viabilitat de la creació d’una línia de finançament específica per a la reparació del clavegueram. «Aquest és un tema que ens preocupa especialment perquè té un doble efecte perjudicial per als municipis de costa, ja que el problema de les filtracions d’aigua sense sanejar afecta alhora a la qualitat de les seues platges i, per tant, al seu prestigi com a destí turístic de costa».

En finalitzar l’encontre, el diputat provincial, acompanyat de l’alcalde i del regidor de Compromís, Raül Borràs, ha visitat el municipi amb motiu de les festes patronals.