Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Garcia presenta el projecte de recollida selectiva porta a porta de la Diputació als edils de l’interior

Garcia presenta el projecte de recollida selectiva porta a porta de la Diputació als edils de l’interior
9 d'Abril de 2021

El diputat de Sostenibilitat defensa que aquest model de recollida «corresponsabilitza i dóna autonomia als municipis», a més de crear «nous llocs d'ocupació verda»

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha presentat el projecte de recollida selectiva porta a porta a alcaldes i alcaldesses dels municipis de l’interior centre de la província que tenen encomanat el servei de replega a la Diputació de Castelló. Amb aquest projecte, la institució provincial pretén millorar l’entorn de les poblacions de menys de 5.000 habitants, així com la qualitat i l’atenció del servei al veïnat i millorar també les xifres de recuperació de residus domèstics a les zones de l’interior.

Aquest projecte, sobre la base del qual s’ha presentat una declaració d’interés al Ministeri de Transició Ecològica per a captar finançament europeu, suposa, segons Garcia, «un canvi de paradigma» en el concepte de recollida de residus establert en aquest moment. Concretament, proposa que siga el municipi qui duga a terme la replega de cada fracció de residus domèstics amb camionetes elèctriques en els dies que determine, de manera que «s’ajuste a les necessitats reals de les veïnes i veïns». Les deixalles es duran a una ‘àrea d’aportació’ fora del nucli poblacional i, des d’aquest punt, els camions de recollida de la Diputació provincial amb encomanda del servei faran el trasllat del fem a la planta de tractament de residus corresponent.

Garcia ha explicat que «aquest model corresponsabilitza i dóna autonomia als municipis i ofereix la possibilitat de crear nous llocs d'ocupació verda» ja que, segons ha defensat, «no suposa a priori un increment del cost del servei per als ajuntaments ni per a la població» sinó que en «millora l’eficiència i redueix la brutícia als carrers, en eliminar-se els contenidors». A més, ha afegit, «soluciona els problemes de mobilitat de les persones majors que hi resideixen majoritàriament a les poblacions d’interior perquè ja no hauran de desplaçar-se fins als punts de recollida».