Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Pla Respon de Creu Roja finançat per la Diputació beneficia al maig a 132 persones vulnerables de la província

El Pla Respon de Creu Roja finançat per la Diputació beneficia al maig a 132 persones vulnerables de la província
31 de Maig de 2020

El president de la institució provincial, José Martí, destaca el treball desenvolupat per a atendre les necessitats dels ciutadans en col·laboració d'entitats com Creu Roja

Unes 132 persones s'han beneficiat de l'1 i el 26 de maig a la província de Castelló del Pla Respon d'ajuda immediata enfront de la Covid-19 que implementa Creu Roja i finança la Diputació amb 120.000 euros amb un conveni de col·laboració per a 2020. La dada l'ha oferit la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha explicat que en aquest període s'han realitzat 351 lliuraments de productes en els 21 municipis que han sol·licitat el repartiment de provisions de primera necessitat: 182 kits d'alimentació i 169 kits d'higiene bàsica.

Respon és un programa concebut per a ajudar a les persones que a causa de la pandèmia i la declaració de l'Estat d'Alarma es troben en situació de vulnerabilitat en pobles de menys de 6.000 habitants. Els interessats han de sol·licitar-ho a través del número 900 221 122 i del correu electrònic logistica-covid19.castellon@cruzroja.es.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat el treball que està desenvolupant la institució provincial des de l'inici de l'estat d'alarma “per a estar al costat dels municipis i, especialment, de les persones més vulnerables”. Així, els efectius de Protecció Civil del Consorci Provincial de Bombers han mantingut actiu l'operatiu per a traslladar aliments a les famílies necessitades durant l'actual estat d'emergència per la COVID-19, actuació que han realitzat de manera periòdica de la mà de la Generalitat Valenciana.

A això s'uneix el treball realitzat braç a braç amb Creu Roja Castelló, “perquè sabem que en moments complicats com el que estem vivint ara, amb una emergència sanitària i social provocada per la pandèmia del coronavirus, quan la Diputació ha d'implicar-se al cent per cent perquè totes les necessitats estiguen cobertes”.

Patricia Puerta, per part seua, ha agraït la labor que està realitzant Creu Roja, que “és fonamental per a donar una ràpida resposta a les famílies que ha sigut colpejades per aquesta crisi i que necessiten una resposta immediata per a afrontar una situació tan greu com aquesta”.

La vicepresidenta ha finalitzat dient que “en la Diputació donem prioritat a aquesta mena de programes perquè considerem que els primer són les persones” i que “ningú ha de quedar abandonat a la seua sort”.

MUNICIPI

PERSONES BENEFICIADES

BORRIOL

36

ALMENARA

31

LA VILAVELLA

12

SANT JOAN DE MORÓ

9

TALES

6

RIBESALBES

5

CABANES

5

LA VALL D’ALBA

4

LA POBLA TORNESA

4

SUERA

4

FANZARA

3

NAVAJAS

3

CASTELLNOVO

2

CORTES DE ARENOSO

1

ARGELITA

1

BENLLOC

1

LLUCENA

1

LUDIENTE

1

SONEJA

1

SOT DE FERRER

1

TORRECHIVA

1

TOTAL

132