Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Patronat de Turisme trasllada als destins costaners el seu pla de contingència per a gaudir de platges segures a la província de Castelló

El Patronat de Turisme trasllada als destins costaners el seu pla de contingència per a gaudir de platges segures a la província de Castelló
4 de Juny de 2020

Uns 36 representants dels municipis han rebut informació amb les directrius i protocols recollits en un pla que desenvoluparà el seu projecte pilot a Alcalà de Xivert-Alcossebre

El Patronat de Turisme de la Diputació Provincial ha mantingut aquest matí una ‘webinar’ amb els destins costaners de Castelló per a traslladar-los els objectius de Pla de Contingència que s'està elaborant, seguint les recomanacions enfront del coronavirus, “per a gaudir d'unes platges segures a la província”, tal com ha assenyalat la diputada provincial Virginia Martí.

En la formació desenvolupada a través d'internet han participat fins a 36 representants -tècnics i institucionals- dels diferents municipis costaners de la província, que han pogut prendre bona nota de les directrius i protocols recollits en el pla de contingència, el projecte pilot de la qual es desenvoluparà a Alcalà de Xivert-Alcossebre.

L'acció es complementarà posteriorment amb una assistència tècnica individualitzada per als responsables de les platges de cada destí per a l'elaboració personalitzada de cada Pla de Contingència, acompanyant i tutelant així als destins en el complex procediment necessari per a fer possible la reobertura de les platges d'acord amb els nous condicionants de la COVID-19.

D'altra banda, al costat dels Plans de Contingència, el Patronat de Turisme també coordinarà la redacció de Plans d'Emergència, que es redactaran segons al Decret que publicará la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques per a salvament en platges.

Aquesta actuació té, com l'anterior, diverses fases. En primer lloc, es desenvoluparà també un Pla d'Emergència pilot en un municipi pilote fins i tot pro determinar. Una vegada elaborat, es realitzarà una presentació del projecte elaborat a tots els destins costaners, acordant-se una assistència tècnica als responsables de les platges de cada destí per a l'elaboració personalitzada de cada Pla d'Emergència.