El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló anima a la participació en el debat sobre l’estat de la UE

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló anima a la participació en el debat sobre l’estat de la UE
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, amb el diputat provincial de Relacions Internacionals, Pau Ferrando.
13 de setembre de 2022

El centre obri un canal de Telegram per a comentar en directe els principals assumptes i rebre l’opinió ciutadana

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló inicia el curs amb el debat sobre l'estat de la Unió Europea, que serà demà dimecres 14 de setembre, on anima a la participació ciutadana a conéixer les propostes i reptes als quals s'enfronta la UE.

En el debat es fa balanç sobre els èxits de l'any anterior i presenta les prioritats per a l'any següent. En el seu discurs, la presidenta de la Comissió Europea exposa també com farà front la Comissió als reptes de la Unió Europea i formularà idees per al futur de la UE.

El discurs sobre l'Estat de la Unió marca l'inici del diàleg entre la Comissió, el Parlament i el Consell Europeu de cara a l'elaboració del programa de treball anual de la Comissió.

Previst en el Tractat de Lisboa, el discurs sobre l'Estat de la Unió està previst en l'acord marc del 2010 sobre les relacions entre el Parlament Europeu i la Comissió Europea, que exigeix al president i vicepresident primer que remeten una carta d'intencions al president del Parlament Europeu i a la presidència del Consell en la qual s'exposen les mesures que la Comissió Europea té previst adoptar a través de disposicions legislatives i d'una altra tipus.

Després del discurs de la presidenta s'inicia un debat en el ple del Parlament Europeu. El primer discurs sobre l'Estat de la Unió es va pronunciar al 2010, després de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa.

En aquest sentit, el centre ha obert un canal de Telegram per a comentar en directe els principals assumptes tractats en el debat i rebre l'opinió ciutadana. Aquest canal naix de la col·laboració en xarxa amb els Centres del Maestrazgo, Segovia, Donosti, Ciudad Real, Lugo i Aragó.

A banda, l'alumnat de quart de gestió i administració pública visualitzaran el debat per tal de mantenir un debat el 29 de setembre, a les 11:00 hores, per tal de conéixer les propostes i opinions d'ells i transportar-les a la Comissió Europea.