La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

L’Arxiu de la Diputació reprén les consultes presencials amb especial atenció a la protecció de l’usuari

L’Arxiu de la Diputació reprén les consultes presencials amb especial atenció a la protecció de l’usuari
2 de Juny de 2020

Els interessats han de sol·licitar prèviament per internet el seu accés, que estarà limitat a una persona per dia

Consultar l’immens fons documental de l’Arxiu de la Diputació, el més gran de la província de Castelló, serà de nou possible de forma presencial a partir de demà dimecres. Amb l’entrada a la fase 2, la corporació provincial ha adaptat les normes d’accés a les instal·lacions de l’avinguda de la Vall d’Uixó de Castelló a la nova normalitat amb l’objectiu de garantir la seguretat tant del personal de la casa com dels usuaris del servei.

Per a accedir-hi, l’interessat haurà de concertar la seua cita prèvia a través del web de l’Arxiu. Però aquesta no és l’única novetat. La diputada responsable, Ruth Sanz, ha explicat que s’acotarà el nombre de persones presents a les instal·lacions: “Com que la majoria de persones que hi accedeixen ho fan per motivació investigadora hem delimitat l’ús a una sola persona per dia, a raó de 10 materials documentals per visita”. L’horari d’obertura serà de 9 a 13 hores, una hora menys de l’habitual, ja que a partir de l’hora de tancament es procedirà a la neteja i desinfecció de tot l’espai. En cas que la persona usuària, per motius de treball, haja d’estar més d’una jornada, ho haurà de comunicar al personal del servei.

A banda d’aquestes mesures de protecció, la diputada ha informat que s’ha acordat fer obligatori l’ús de mascareta i de guants durant tota l’estada i l’aplicació d’una quarantena de 10 dies per al material utilitzat. “S’exclourà d’igual manera l’ús del material informàtic del centre i la consulta de material especial, com pergamins, fotografies o microfilms per l’alta sensibilitat i fragilitat del material”.

Cal destacar que l’Arxiu de la Diputació, a banda de la modalitat presencial de nou reinstaurada, ofereix a la xarxa bona part del seu fons documental sense restriccions d’accés i disponible a qualsevol hora del dia. En cas de necessitar el document de cos present, també es poden sol·licitar còpies digitals de documents, sent l’única opció d’enviament la telemàtica.