La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior

Diputació promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior
22 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior com a recurs turístic per a dinamitzar els pobles de la província

22 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior com a recurs turístic per a dinamitzar els pobles de la província. Així, el Govern provincial compagina la celebració de les I Jornades Gastronòmiques de l'Arròs Mariner d'Orpesa que es desenvolupen aquest cap de setmana en el port esportiu del municipi amb les de la Trufa Negra que tenen lloc fins al pròxim 10 de març als municipis de Culla, Catí i Benassal, a l'Alt Maestrat.

I és que ambdues iniciatives naixen amb la vocació de posar en valor els productes de la mar i de la muntanya de la província de Castelló en un lloc tan atractiu com les instal·lacions del port esportiu d'Orpesa, i als pobles del Maestrat.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s'estan erigint com una fórmula turística d'èxit als nostres municipis, que veuen l'oportunitat de mostrar a les visites i al propi veïnat dels pobles la riquesa gastronòmica del territori. Vincular les jornades als productes autòctons permet conéixer-los més de prop, i amb això també el seu cultiu, les seues propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló”.

Martínez ha insistit en el fet que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar el turisme a través de Castelló Ruta de Sabor, i aquest és l'objectiu també d'aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de l'Arròs Mariner amb què contribuïm a la posada en valor dels excel·lents productes de la nostra província i dinamitzem els nostres pobles i els nostres espais turístics com és en aquest cas”.

Cal assenyalar que les jornades d'Orpesa, les més noves per ser la seua primera edició i tindre una duració d'a penes tres dies, ofereixen menús especialitzats en l'arròs mariner en els tres restaurants del port esportiu d'Orpesa fins a dilluns que ve 25. Les Jornades Gastronòmiques de la Trufa Negra del Maestrat es mantindran, amb la trufa com a protagonista de suculents plats, fins al pròxim 10 de març.

Generar turisme a través de la posada en valor de la gastronomia

Ambdues jornades gastronòmiques formen part del projecte gastronòmic i turístic Castelló Ruta de Sabor que tracta de posar en valor els productes agroalimentaris i la gastronomia de la província per ajudar els pobles a generar noves oportunitats econòmiques i laborals al territori.

Així, el Govern provincial elevarà enguany als 987.000 euros la seua inversió directament destinada a aquesta finalitat i, amb això, consolidarà la seua aposta per la gastronomia com a generadora de noves oportunitats als municipis de la província. Cal tindre en compte que després de quatre anys de trajectòria, aquesta marca de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d'origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural.