La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació mantindrà la comunicació amb bombers de referència mundial

Diputació mantindrà la comunicació amb bombers de referència mundial
6 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló ha aconseguit obrir noves vies de comunicació amb cossos de bombers referents a tot el món a través de l'organització del I Congrés Internacional de Riscos i Emergències que li serviran per a poder estudiar la implantació de millores útils per a Castelló.

6 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló ha aconseguit obrir noves vies de comunicació amb cossos de bombers referents a tot el món a través de l'organització del I Congrés Internacional de Riscos i Emergències que li serviran per a poder estudiar la implantació de millores útils per a Castelló. Així, a través de les vies obertes amb aquest congrés CIRE, el Consorci Provincial de Bombers mantindrà el contacte durant els pròxims mesos amb els bombers de Nova York, Londres, Xile i Nova York per tal d'estudiar la implantació d'experiències que han comprovat que podrien ser útils per a millorar en la resposta a les emergències a la província.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “ja quan ens plantegem organitzar un congrés d'aquestes característiques ens marquem com a objectiu aprendre dels millors, aconseguir una visió científica de les qüestions que més ens preocupaven en l'atenció de les emergències amb la finalitat última de continuar millorant en el nostre servei a la gent de Castelló”.

És precisament per la bona resposta que han tingut els professionals internacionals que han participat pel que Rubio s'ha mostrat “convençut que les vies de comunicació amb aquests cossos de bombers romandran obertes per a treballar en la millora mútua compartint mètodes, implantant experiències que ja han experimentat a altres territoris i que hem comprovat que ací poden ser de gran utilitat”.

Cal assenyalar que no sols serà el Consorci Provincial de Bombers el que estudie la implantació d'experiències d'altres territoris, sinó que també les seues pròpies experiències serviran d'inspiració a altres països per a incorporar canvis que comportaran millores significatives en la resposta a les emergències.

Aconseguir ser la millor universitat en matèria d'emergències

Amb l'anunci realitzat pel president Moliner la continuïtat durant 2019 del Congrés Internacional de Riscos i Emergències després d'haver conclòs anit amb un èxit sense precedent, el Govern provincial consolidarà la seua aposta per impulsar la millor atenció a les emergències de la província a través del testimoni de bombers que són referents mundials.

Una labor que ha iniciat en aquesta acabada de concloure primera edició que ha organitzat junt amb el Consorci Provincial de Bombers amb la col·laboració de la UJI i la Fundació Mapfre amb una espectacular acollida tant dels propis ponents vinguts de distintes parts del món i del nostre país, com de les persones participants amb perfils molt distints entre estudiants i professionals vinguts de zones molt diverses.

El president Moliner ha explicat que “des del Govern provincial estem orgullosos d'haver contribuït a través d'aquest Congrés, de Castelló al món, per un sector professional més eficient i per a una societat més segura i amb major qualitat de vida”.

És per això, tal com indica Rubio que “vist l'èxit sense precedents d'aquest primer fòrum, i perquè volem mantindre viva la flama de l'inconformisme que ens incita a continuar millorant, a continuar creixent i a continuar aprenent, que anuncie i emplace ja a totes les persones interessades en aquest sector al II Congrés Internacional de Riscos i Emergències que tornarem a celebrar l'any que ve. Amb aquest congrés Castelló es vol consolidar com la millor universitat mundial sobre riscos i emergències.”

Aquesta qualitat de ponents i les temàtiques abordades han suposat un gran seguiment que ja va esgotar amb una setmana de marge totes les places disponibles.

A més, la gran varietat de tallers i demostracions a escolars i població han generat enorme participació en aquest congrés amb un gran component també d'informació i de prevenció d'emergències entre els sectors poblacionals més sensibles.

I és que el CIRE ha convertit durant aquests dies la província en l'epicentre mundial de l'estudi d'emergències des de les seues distintes àrees, ja siga quant a prevenció i extinció d'incendis (incendis forestals i d'interfície, i incendis estructurals), serveis de salvament aquàtic i comunicació d'emergències, amb més d'una vintena d'experts vinguts de tot el món que han compartit amb més de 500 professionals i persones interessades en les emergències les seues millors pràctiques i experiència.