Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació invertirà 90.000 euros en la rehabilitació de la Societat Musical de Segorbe

Diputació invertirà 90.000 euros en la rehabilitació de la Societat Musical de Segorbe
12 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló invertirà 90.000 euros en la rehabilitació del local social de la Societat Musical i Escola de Música de Segorbe. El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha visitat les instal·lacions per a conéixer en primera persona les actuacions que es van a dur a terme

12 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló invertirà 90.000 euros en la rehabilitació del local social de la Societat Musical i Escola de Música de Segorbe. El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha visitat les instal·lacions per a conéixer en primera persona les actuacions que es van a dur a terme. Cal tindre en compte que l'escola de música de la Societat Musical de Segorbe té entre les seues singularitats que és l'única de la província que té orquestra permanent i en la seua escola de música imparteix classes a alumnes de distints municipis de la zona.

“Des del Govern provincial impulsem el patrimoni musical de la nostra província sent aliats de les societats musicals i bandes de música de tot el territori castellonenc. En aquest cas a més estem parlant d'una escola de música que ensenya a joves i majors de pobles xicotets que mantenen aquesta activitat tan important i que ens fa sentir tan orgullosos”.

Cal tindre en compte que a més de l'alumnat propi de la ciutat, rep alumnes d'altres municipis de la comarca, i acull com a educands de la seua orquestra a músics de municipis de la comarca com el Toro, Soneja, Jérica, Navajas, Altura o Pavías.

Aliats de les bandes de música i societats musicals

La Diputació de Castelló invertirà enguany més de 600.000 euros en les distintes facetes d'aprenentatge i difusió musical que exerceixen les societats musicals de la província.

Així reforçarà iniciatives com el Certamen Provincial de Bandes de la Diputació amb 77.000 euros, el Govern provincial inclou una ambiciosa partida de 350.000 euros per a les escoles de música. Un programa que beneficiarà a més de 4.600 xiquets, xiquetes i joves músics de fins a 70 localitats de la província. 

Dins d'aquest compromís amb el foment de la música i la supervivència de les bandas musicals, “testimoni viu de la nostra història i tradició”, la institució provincial aporta el seu impuls al Certamen Provincial de Bandes i 15.000 euros per a diferents trobades d'associacions musicals. 

En la mateixa línia de promoció de l'activitat musical, el Govern provincial validarà amb 65.000 euros el conveni firmat amb l'Associació Orquestra Simfònica de la Província de Castelló, destinarà altres 10.000 al Conservatori Superior de Música de Castelló i 30.000 més a la Jove Orquestra de Castelló.