La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació inicia nous projectes a l'interior

Diputació inicia nous projectes a l'interior
12 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló ha iniciat noves actuacions en matèria de depuració en el seu objectiu de garantir la depuració d'aigües abocades pels municipis a tot el territori provincial

12 de maig de 2019. La Diputació de Castelló ha iniciat noves actuacions en matèria de depuració en el seu objectiu de garantir la depuració d'aigües abocades pels municipis a tot el territori provincial. Així, el Govern provincial ha licitat les noves estacions depuradores de Pavías i Sorita per 299.303 i 232.000 euros respectivament, la qual cosa suma una inversió de més de mig milió d'euros. A més, també ha executat ja el subministrament dels nous equips de pretractament de la depuradora de Xilxes per 76.257 euros. Un conjunt d'actuacions que s'emmarca en el conveni d'infraestructures que manté amb l'Epsar per 5 milions d'euros i pel què també contempla adequacions a Cabanes, la Torre d’en Domènech, Llucena i Forcall.

El diputat provincial del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Bautista Juan, ha posat en valor aquestes actuacions “que faciliten la vida als nostres pobles amb obres poc vistoses però fonamentals i prioritàries per als nostres ajuntaments com són les depuradores”.

És per això que el diputat ha fet insistència en el fet que “parlem d'obres que no es veuen, no estan en el nucli urbà, no criden l'atenció, però igualen les oportunitats de la gent que viu a un poble respecte de la que viu a una capital, i sobretot minimitzen l'impacte de la vida humana respecte de l'entorn en què vivim”.

Líder a aplicar l'eficiència hídrica als pobles de la província

Amb aquesta històrica inversió en depuradores el Govern provincial es consolida com el garant en l'aplicació de criteris d'eficiència hídrica als municipis de la província impulsant iniciatives que redueixen el consum d'aigua, alhora que optimitza la depuració de la que s'utilitza i l'aprofitament del rebuig per a ús agrícola en les prop d'un centenar de depuradores de municipis de menys de 5.000 habitants que manté. Precisamente a aqueix capítol de manteniment de les depuradores destinarà 5,8 milions d'euros.

Cal assenyalar que entre els distints indicadors que apunten a l'aposta per la sostenibilitat de la Diputació figura que ha aconseguita través de les instal·lacions de sanejament i depuració d'aigües residuals que gestiona als municipis menors de 5.000 habitants de la província, que els més de 6.000 tones de fangs produïts s'aprofiten íntegrament com a fertilitzant de qualitat en més de 180 hectàrees de terreny agrícola. Açò és fruit dels treballs de control dels abocaments industrials al clavegueram i de la implicació dels ajuntaments implicats, amb la qual cosa s'ha evitat la presència de metalls pesants en els llots i afavorit les seues bones propietats agrícoles.

Continuant amb aqueixes millores, el diputat ha assenyalat que “aquestes actuacions se sumen a les que estem realitzant a Vilafranca, amb quasi un milió d'euros de pressupost, Argelita amb prop de tres-cents mil i Matet amb dos-cents quaranta mil euros. Això sense tindre en compte el col·lector de Borriol, que també estem executant. Totes elles actuacions molt importants per a continuar consolidant la nostra labor per la millor depuració d'aigües als nostres pobles”.