La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació impulsa el potencial de les TIC en el desenvolupament del territori

Diputació impulsa el potencial de les TIC en el desenvolupament del territori
10 de Març de 2019

La Diputació de Castelló analitzarà demà el potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el desenvolupament del territori provincial en la jornada ‘Castelló Territori Intel·ligent’

10 de març de 2019. La Diputació de Castelló analitzarà demà el potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el desenvolupament del territori provincial en la jornada ‘Castelló Territori Intel·ligent’. A través d'aquesta ambiciosa proposta a la què ja han confirmat la seua assistència més d'un centenar de persones, el Govern provincial reunirà ajuntaments i clúster tecnològic provincial en una jornada amb destacats ponents, referents en la matèria, que acostaran les distintes possibilitats que obri l'aplicació de tecnologia puntera al futur dels pobles de la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, participarà en aquesta innovadora jornada en què presentarà importants novetats al servei dels ajuntaments. “Tenim empreses tecnològiques pioneres, comptem amb un territori ampli i divers amb unes necessitats i carències concretes per a les què aqueixa tecnologia ens proposa solucions que ja estem en disposició d'aplicar. Unirem talent i territori per a generar sinergies i fer de Castelló una terra millor recolzant-se en la tecnologia i la innovació”. 

Així, a través de diverses ponències, els experts i expertes proposaran la creació d'una sèrie d'iniciatives per a millorar la gestió municipal atenent a la innovació i les noves tecnologies. Qüestions com les smartvillages i les noves tendències en el paper de les TICs en el desenvolupament del territori seran abordades des d'una perspectiva oberta amb participació del públic assistent. Entre les ponents, destaca la participació d'Inés Leal, directora del Congrés Ciutats Intel·ligents del Grup Tecma Xarxa, un fòrum professional obert, l'objectiu del qual és potenciar l'intercanvi de coneixement i experiències sobre les ciutats intel·ligents a Espanya.

Liderar la innovació al servei del territori

La jornada 'Castelló Territori Intel·ligent' es contextualitza en el compromís del Govern provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una Administració aliada de la innovació a la província ha portat el Govern provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d'activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia per tal de propiciar més valor al territori.

Però, a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al propi funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d'Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per a les persones, una labor que li ha merescut importants reconeixements, també en el que té a veure amb la seua relació i servei als ajuntaments.

Gràcies a aquest treball, ha rebut nombrosos reconeixements a nivell nacional, com els obtinguts aquesta mateixa setmana en el IX Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics. Els referents nacionals han reconegut la Diputació de Castelló per la millor solució corporativa d'adequació de la nova Llei de protecció de dades personals i garantia de drets digitals, al mateix temps que Borja Colón de Carvajal, cap del Servei d'Administració i Innovació Pública de la Diputació de Castelló, ha estat distingit amb el Premi a l'innovador Públic més destacat.

Nota: tota la informació de la jornada està disponible en la web https://www.dipcas.es/es/csterritoriointeligente.html

La Jornada començarà a les 10:00 hores de demà dilluns, 11 de març en el Saló de Recepcions del Palau Provincial.