La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació i la UJI conclouen les seues III Jornades de Camins de Penyagolosa

Diputació i la UJI conclouen les seues III Jornades de Camins de Penyagolosa
5 de Decembre de 2018

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han conclòs unes reeixides III Jornades de Centres i Itineraris Culturals que han permés descobrir el seu patrimoni a més de 400 persones que han participat en les visites guiades pels 10 municipis que conformen la candidatura 'Camins de Penyagolosa' a Patrimoni Mundial de la Unesco.

5 de desembre de 2018. La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I han conclòs unes reeixides III Jornades de Centres i Itineraris Culturals que han permés descobrir el seu patrimoni a més de 400 persones que han participat en les visites guiades pels 10 municipis que conformen la candidatura 'Camins de Penyagolosa' a Patrimoni Mundial de la Unesco. Villahermosa ha acollit l'última d'aquestes visites en l'actual edició de 2018 que des del passat mes de setembre han estat organitzades pel voluntariat de cada municipi amb l'objectiu de posar al descobert tot el patrimoni històric, arquitectònic i natural de Castillo de Villamalefa, Puertomingalvo (Terol), Llucena, Culla, les Useres, Xodos, Ludiente, Atzeneta del Maestrat, Vistabella del Maestrat i Villahermosa.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha participat junt amb el director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de Castelló, Juan Antonio García, en l'última d'aquestes visites guiades a Villahermosa. “Amb aquesta iniciativa conjunta de la Diputació i la UJI anem més enllà d'enfortir i reivindicar la candidatura a Patrimoni Mundial, sinó que estem ajudant a dinamitzar els pobles que la componen i acostar els seus encants a centenars de visitants”.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicente Sales, ha celebrat així “la gran acollida que fins a la data estan tenint les rutes adreçades a posar en valor aquests llocs únics de la nostra província. És una mostra més del potencial que té el nostre ric patrimoni històric i cultural per a ajudar els pobles de l'interior a mantindre activitat durant tot l'any”.

2.000 persones aprenent més de la cultura i patrimoni de l'interior

Des de 2016, prop de 2000 persones han tingut l'oportunitat de conéixer, a través d'aquesta iniciativa, alguns dels importants motius pels quals ‘Camins de Penyagolosa’ mereix el reconeixement de la Unesco.

En els dos anys anteriors, aquestes visites van estar centrades en aspectes relacionats amb el patrimoni arquitectònic i els oficis antics, respectivament, mentres que en 2018 les jornades ha tingut com a eix central la gastronomia, la ramaderia i l'agricultura tradicionals, i la transformació de matèries primeres en productes gastronòmics.

Així doncs, els assistents no sols han pogut visitar cellers, molins, granges o plantacions truferes, sinó que també han degustat la cuina tradicional i participat en els diferents tallers d'elaboració de productes. Trufa, mel, carns, verdures, forn, olis i vi han estat els protagonistes d'aquesta edició, que ha comptat amb la col·laboració del projecte ‘Castelló Ruta de Sabor’, una iniciativa de la Diputació provincial que reconeix els aliments i sabors elaborats i produïts dins del nostre territori.