La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i la Cambra de Comerç registren ja més de 1.500 inscrits per al Work Forum

Diputació i la Cambra de Comerç registren ja més de 1.500 inscrits per al Work Forum
4 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç han registrat ja més de 1.500 persones desempleades inscrites per a participar en la fira d'ocupació Work Forum Castelló que tindrà lloc els pròxims dies 10 i 11 d'abril

4 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç han registrat ja més de 1.500 persones desempleades inscrites per a participar en la fira d'ocupació Work Forum Castelló que tindrà lloc els pròxims dies 10 i 11 d'abril. Amb això, aquest índex torna a constatar l'èxit d'aquesta iniciativa que aglutinarà en un mateix espai tots els serveis per a les persones en busca d'ocupació i desenrotllarà les entrevistes personals per a cobrir llocs d'ocupació directament oferits per a aquest fòrum. Cal assenyalar que la major trobada per l'ocupació de la província conclourà a les 23:59 hores de diumenge que ve, 7 d'abril el termini de sol·licitud d'entrevistes personals en http://workforumcastellon.es/ofertas-de-empleo/ per a cobrir els llocs de treball que directament ofereixen en la fira les empreses. D'aquesta manera, el Govern provincial constata aquest gran espai d'oportunitats com la major trobada per l'ocupació a la província de Castelló.  Així ho ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella. “Totes les persones interessades a fer entrevistes personals per a ocupar un dels llocs de treball que les empreses ofereixen directament en la fira, poden formalitzar la seua inscripció online, i amb això s'asseguren que el personal tècnic avalue les ofertes disponibles i els gestionen entrevistes per als dies de la celebració de la fira”.

Quant a la resposta que està tenint aquesta nova convocatòria del Work Forum, ha assegurat que “aquest gran nombre de peticions confirma que estem davant un esdeveniment molt útil tant per a les persones que busquen ocupació com per a les empreses que necessiten personal. Les sol·licituds són gestionades per personal especialitzat de la Diputació, al què agraesc el gran treball que estan realitzant aquests dies amb tal volum de peticions. Sens dubte, el Work Forum será un espai de noves oportunitats per a molta gent de Castelló que trobarà el seu treball desitjat i també per a altres centenars que milloraran la seua oportunitat de trobar-lo gràcies a tots els serveis d'assessorament i formació que aqueixos dos dies s'ofereixen de forma totalment gratuïta”.

Cal assenyalar en aqueix sentit que el Work Forum Castellón es planteja com un innovador programa de 360é ja consolidat i que implica tots els agents del món laboral, amb la finalitat última de fomentar l'ocupació, promoure el talent, millorar la preparació de les persones i la competitivitat de les empreses de la província. Enguany, en avançar les dates, serà el sector turístic una de les principals novetats en una edició que se centrarà en la integració laboral de les persones desempleades amb més dificultats.

Cal recordar que les inscripcions a la fira continuen obertes i han de formalitzar-se a través de la pàgina web workforumcastellon.es. En el cas de la inscripció general a la fira, el termini està previst que continue fins a hores abans de la seua celebració.

El lema de 2019: conscienciar sobre ‘l'edadismo laboral’

En aquesta cinquena edició, el claim o leitmotiv del Work Forum Castellón vol tractar la millora de l'ocupabilitat de les persones majors de 45 anys, tractant de conscienciar sobre el que es coneix com "edatisme laboral". Per a això s'ha plantejat el següent panell de conferències:

Dia 10

  • “L'edat, un handicap a superar en matèria de RRHH”. Club de Recursos Humans

  • “Sigues l'ovella negra. Destaca de la resta i millora la teua ocupabilitat”. Laura Barreda. Experta en Marca Personal

  • Mercat de treball, competències i talent. Esmeralda Romero.

  • “Acompanyant en el procés de trobar treball. Et conte la meua experiència”. Taula redona d'experiències. Fundació Tots Units, Cuinatur i Acció contra la Fam

La vesprada del dia 10:

  • Conferència per a les empreses: "La teua edat és un tresor: la importància de comptar amb el talent senior en l'empresa". Fundació Adecco

Dia 11

  • “Mapa de recursos d'ocupació a la província”. Agències de Col·locació de Diputació i Cambra de Comerç, LABORA i sector privat.

  • Motivació. ESIC (per confirmar)

  • Comunicació per a l'èxit professional. Maribel Vilaplana

Ampli programa d'activitats

L'ampli programa d'activitats comprendrà diferents tallers per a millora professional (test d'ocupabilitat, laboratori de cv i orientació professional) i inscripció en agències de col·locació de Diputació de Castelló i Cambra de Comerç.

En Work Forum Castellón, a través de les xarrades i conferències les persones participants descobriran els secrets per a augmentar la seguretat en u mateix i mirar al futur amb una esperança entusiasta i real, aprendre les claus de l'alt rendiment professional i les oportunitats de negoci i laborals, conéixer les eines que incrementaran les teues possibilitats d'èxit per a ser el millor candidat en un procés de selecció.

Enguany la fira comptarà amb la presència de diferents ETT de la província que oferiran informació a les persones que demanen ocupació per a inscripció en les ofertes que gestionen, així com assessorament i orientació de l'Oficina Europe Direct sobre els recursos i programes de formació i mobilitat de la Unió Europea.

Com en l'edició anterior, s'han posat a disposició dels interessats diverses línies d'autobús per a afavorir la mobilització de la població de l'interior provincial, que parteixen des dels centres CEDES (Albocàsser, Llucena, Morella, Segorbe i la Vall d'Alba) i una nova línia que té eixida des de Vinaròs. Per a sol·licitar-ho cal posar-se en contacte en el telèfon 964242196.