Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i FACSA eduquen els xiquets i xiquetes de la província en l'ús racional de l'aigua

Diputació i FACSA eduquen els xiquets i xiquetes de la província en l'ús racional de l'aigua
6 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló i FACSA han posat en marxa aquesta setmana una activitat especial en col·legis de la província a fi de conscienciar els més xicotets i xicotetes en l'ús racional de l'aigua, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient

6 de juny de 2019. La Diputació de Castelló i FACSA han posat en marxa aquesta setmana una activitat especial en col·legis de la província a fi de conscienciar els més xicotets i xicotetes en l'ús racional de l'aigua, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

La iniciativa, en la què han participat més de 250 alumnes d'una desena de centres escolars ubicats a municipis de menys de 5.000 habitants, ha permés realitzar diferents tallers, xarrades i activitats per a mostrar a l'alumnat com, a través de xicotets gestos, poden contribuir a tindre cura d'aquest recurs, tant des del punt de vista de l'estalvi com des de la no contaminació.

El diputat provincial del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Bautista Juan, ha posat en valor aquest tipus d'iniciatives “que tenen un caràcter de sensibilització molt important entre els xiquets i xiquetes castellonenques quant a l'ús responsable d'un bé tan preat com és l'aigua”.

“Totes les jornades tenen un marcat component didàctic i sensibilitzador ja que, a més d'explicar en què consisteix el cicle integral de l'aigua i les seues diferents fases, es tracta de reflexionar sobre la importància que té el seu adequat ús i gestió i com les nostres accions diàries repercuteixen en la conservació d'aquest recurs”, han explicat al respecte des de FACSA.

En aqueix sentit, des de la Diputació Provincial de Castelló han recordat que “es tracta que els xiquets i xiquetes siguen conscients de la importància de l'aigua com un recurs limitat i vital i, alhora, donar-los pautes perquè puguen adquirir una sèrie d'hàbits que afavoresquen el respecte del seu entorn immediat i, en general, l'atenció del medi ambient”, han explicat respecte d'això des de FACSA.

Quant als municipis que han participat en la present edició de l'activitat, en aquesta ocasió s'ha format l'alumnat de Sot de Ferrer, Chóvar, Azuébar, els Rosildos, els Ibarsos, la Serra d’en Galceran, Cabanes, les Useres, les Coves de Vinromà, Vilafranca del Cid i la Salzadella.