La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació ha generat ja 160.000 pernoctacions turístiques a la província

Diputació ha generat ja 160.000 pernoctacions turístiques a la província
28 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló ha generat ja un total de 160.000 pernoctacions turístiques a la província gràcies a les quatre edicions del seu reeixit programa de viatges per a majors Castelló Sènior

28 de maig de 2019. La Diputació de Castelló ha generat ja un total de 160.000 pernoctacions turístiques a la província gràcies a les quatre edicions del seu reeixit programa de viatges per a majors Castelló Sènior. La Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat avui places del programa que està en curs i finalitzarà el pròxim mes de juny, el 2018/2019, quan ja són 20.000 persones les que han sol·licitat la seua plaça per a la cinquena edició del Castelló Sènior que començarà el pròxim mes de setembre. Són totes elles xifres que constaten l'èxit rotund d'aquesta iniciativa posada en marxa pel Govern provincial de Javier Moliner a favor de la desestacionalització turística, la difusió de l'oferta provincial i pel benestar de les persones majors de Castelló.

En el desenvolupament de la Comissió Permanent d’avui, el president Moliner ha assegurat que “

Ja són més de 7.000 persones majors de Castelló les que han sol·licitat la seua plaça en el programa de viatges de la Diputació, 'Castelló Sènior' quan a penes han passat quatre dies des que s'iniciara el període d'inscripció dimarts passat, dia 2 d'abril. L'incessant ritme d'inscripcions és tal que ha portat a esgotar prop del 80% de les 10.000 places disponibles en tan sols les primeres jornades de termini. El Govern provincial hi ha disposat tots els mitjans per a agilitzar aquestes inscripcions per tal de procurar la millor atenció de les persones sol·licitants d'un consolidat programa que en la seua cinquena edició preveu obtindre excel·lents resultats contra l'estacionalitat turística dels municipis de Castelló.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha assenyalat que “és espectacular l'acollida que està tenint aquesta cinquena edició, la qual cosa reforça encara més el nostre compromís de continuar millorant el programa, que ja s'ha convertit en les seues edicions anteriors en una eina eficaç i útil per a continuar generant noves oportunitats en el turisme dels pobles”.

En aqueix sentit, Martínez ha explicat que “per a elaborar les bases que guien aquest programa hem tingut en compte tot les inquietuds, tant del sector com de les persones beneficiàries, per tal d'articular els paquets turístics de manera que complesquen amb el benestar de les persones majors, la promoció del nostre patrimoni i la desestacionalització del nostre turisme. En definitiva, tindre en compte totes les perspectives implicades per a fer que aquesta iniciativa beneficie al màxim la província de Castelló”.

Cal tindre en compte que les subvencions d'aquest programa es destinen a un mínim de 6.100 places per al programa 'Vacances a la costa de Castelló' per temporada, de les quals 1.743 places seran per a 2019 i 4.357 per a 2020. Un total de 2.633 places seran per a les 'Rutes del patrimoni històric, cultural i natural', de les quals 640 places seran per a 2019 i 1.993 places per a 2020. I per segon any consecutiu i després del seu excel·lent comportament en l'edició anterior, s'inclouen les 'Estades en balnearis' amb 1.000 places, de les quals 208 seran per a 2019 i 792 per a 2020.

Cal assenyalar que el termini de presentació de sol·licituds serà del 2 al 30 d'abril. Si en aquest període de temps no s'haguera cobert la totalitat de les places disponibles, s'admetrien sol·licituds fins a la seua cobertura o com a màxim el 31 de maig de 2020. Les sol·licituds es formularan en el model que serà facilitat en la Diputació de Castelló, en el Patronat Provincial de Turisme de Castelló, així com mitjançant la seua descàrrega en la pàgina web www.dipcas.es o el seu ompliment en la seu electrònica del Patronat Provincial de Turisme de Castelló en http://turismedecastello.seuelectronica.es

Programa de vacances a la costa de Castelló

El 'Programa de vacances a la costa de Castelló' comprén l'estada durant 6 dies/5 nits en hotels ubicats en la zona costanera de la província de Castellón, un mínim de dues excursions de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castellón, i inclou el transport des de la capital de la província de Castellón. Es desenvoluparan del 15 de setembre al 13 de desembre de 2019 i del 12 de gener al 12 de juny de 2020, ambdós inclosos. S'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Rutes del patrimoni històric, cultural i natural

Les 'Rutes del patrimoni històric, cultural i natural' es realitzaran durant 3 dies/2 nits, inclouen l'estada en hotels ubicats a municipis de l'interior de la província de Castelló en règim de mitja pensió. Els esmorzars es realitzaran en restaurants de qualitat mitjana a les localitats on es realitzen les visites. Es desenvoluparan del 16 de setembre al 13 de desembre de 2019, i del 13 de gener al 14 de juliol de 2020, ambdós inclosos. S'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Estades en balnearis

El Programa d'estades en balnearis' comprén l'estada de 8 dies/7 nits en hotels ubicats a la província de Castelló en el mateix municipi que el balneari de destinació, pensió completa, tres tractaments diaris mínims en balnearis d'aigües mineromedicinals de la província de Castelló, un mínim d'1 excursió de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló. Es desenvoluparan del 21 de setembre al 14 de desembre de 2019, i de l'11 de gener a l'11 de juliol de 2020.

Com en els programes anteriors, s'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.