La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació exporta el seu model de bon govern a tota la província

Diputació exporta el seu model de bon govern a tota la província
16 de Febrer de 2017

La Guia per a la Transparència editada per la institució per a fomentar les bones pràctiques en els ajuntaments ha superat el miler de descàrregues

16 de febrer. La Guia per a la Transparència que la Diputació de Castelló va presentar a mitjan passat any per tal que “els ajuntaments i els responsables municipals tingueren el millor full de ruta possible a l'hora d'avançar per la senda de la transparència i el bon govern”, ja ha superat el miler de descàrregues.

El diputat de Modernització, Luis Martínez, ha posat el focus en la importància del volum de descàrregues registrat en els primers sis mesos de vigència de la guia ja que és “un indicatiu clar que el compromís adquirit per aquest Govern provincial a l'hora de millorar la qualitat democràtica a la província té el suport municipal”.

D'aquesta manera, a través d'una eina pràctica que arreplega els principals aspectes per a l'actualització i el manteniment dels portals de transparència municipal, la Diputació “exporta el seu model de bon govern als municipis de la província, facilitant que la transparència arribe a tota la província, amb especial atenció als pobles que tenen menys recursos per a això”.

“L'aposta per la transparència, el retre comptes i la innovació pública han convertit aquesta institució en un referent a nivell nacional i si volem obrir de bat a bat la gestió pública a tota la gent és imprescindible que ho fem de la mà de totes les administracions”, ha ressenyat Martínez.

Col·laboració entre administracions

És per això que ahir mateix el diputat de Modernització va mantindre una reunió de treball amb la directora general de Transparència i Participació de la Generalitat, Aitana Mas, dins la Comissió de Seguiment i Control del Conveni de Col·laboració en Matèria de Transparència, fixat entre les administracions autonòmica i provincial. “Treballem de la mà de totes les administracions per a convertir Castelló en una província netament transparent i pròxima a la ciutadania, en què el retre comptes i la participació estiguen a l'ordre del dia”, ha subratllat Martínez.

Martínez ha recordat que per a “inculcar en l'ADN de tota la província la transparència i l'exemplaritat en la gestió del públic”, des de la Diputació es va confeccionar el passat any un complet programa formatiu que va permetre “donar a conéixer a un total de 122 ajuntaments de la província les eines necessàries per a obrir la seua gestió diària a tot el seu veïnat”.