Diputació consolidarà la seua reputació europeista en obrir una nova via de treball

Diputació consolidarà la seua reputació europeista en obrir una nova via de treball
27 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló consolidarà la seua reputació europeista en obrir una nova via de treball per a ajudar els països candidats a ingressar a la Unió Europea, com ocorre amb Macedònia

27 de maig de 2019. La Diputació de Castelló consolidarà la seua reputació europeista en obrir una nova via de treball per a ajudar els països candidats a ingressar a la Unió Europea, com ocorre amb Macedònia. Aquest nova aposta del Govern provincial de Javier Moliner en la seua trajectòria europeista obrirà noves oportunitats futures en la defensa dels interessos de Castelló a Europa i relacions amb tercers països.

El vicepresident primer i diputat provincial de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha explicat que “es tracta de col·laborar com a entitat pública amb experiència en la gestió de fons i en la gestió pública en general per a la capacitació dels països candidats a entrar a la Unió Europea. Estem molt satisfets de participar en aquest projecte, perquè és una nova oportunitat de posicionar els interessos de Castelló, en la trajectòria iniciada per Javier Moliner en el seu període de presidència del lobi Partenàlia. En definitiva, treballem perquè la província aprofite les grans oportunitats que obri Europa al futur de la gent de Castelló”.

Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló ha estat seleccionada per a participar en aquest consorci per la seua experiència tècnica en la gestió de polítiques i projectes de promoció econòmica, relacions internacionals i potenciació de la societat civil, entre altres àmbits.

En concret, el projecte brindarà assistència tècnica per a contribuir a l'entorn propici perquè la societat civil a través dels següents quatre components: donar suport a la implementació dels objectius principals de l'Estratègia de cooperació governamental amb la societat civil (2018-2022); desenvolupament de la societat civil local i de base; gestionar el suport directe a les organitzacions d'arrels xicotetes; sistema de monitoratge per a mesurar el progrés de l'entorn per a les organitzacions de la societat civil (OSC) i les organitzacions de base, incloses altres mesures de suport per al seu desenvolupament.

Una aposta per Europa per a atraure recursos a Castelló

No obstant això, té especial rellevància aquest nou pas per part del Govern provincial, perquè el caràcter europeista del president Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló l’ha portat a mantindre constant la seua defensa dels interessos de la província, també a la Unió Europea.

Així, ja siga com a president al seu dia del principal lobby europeu de províncies Partenàlia i ara a través de l'oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern provincial manté obert de forma permanent un canal d'informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d'alguna manera la província de Castelló.

És per això que Sales ha assegurat que “Europa ha suposat noves oportunitats per a la nostra terra des que fa 30 anys, i des del Govern provincial, conscients que moltes de les grans decisions que afecten estratègicament el futur de la nostra terra, treballem perquè aqueixes oportunitats arriben al màxim a tota la província de Castelló”.

Així, cal recordar que la Diputació de Castelló manté interlocució directa amb la Comissió Europea d'Energia per a defendre el futur i les ocupacions del sector ceràmic de la província. També estant al capdavant del lobby de províncies Partenàlia, el president Moliner va propiciar que per primera vegada els fons europeus contemplaren la despoblació com una de les qüestions prioritàries a treballar, quelcom que beneficiarà clarament els municipis castellonencs a mitjà termini.

“La transformació en positiu que Castelló ha experimentat en els últims anys es deu en bona part al compromís d'Europa amb la nostra província, i de la nostra província amb Europa. Acostem les línies de treball, desenvolupament i ajudes que genera la Unió Europea, perquè tant les empreses com els ajuntaments i ciutadans castellonencs es beneficien al màxim d'elles i no deixem passar ni una de les oportunitats que Europa genera”, ha assenyalat el vicepresident.

L'activitat de la seua oficina Europe Direct, una porta directa a Europa

La creació de l'oficina Europe Direct Castelló en 2018 en la Diputació s'ha caracteritzat pel seu afany d'acostar la Unió Europea a tota la província i a tots els públics, impulsant més de 30 accions i esdeveniments sobre polítiques, actualitat i programes europeus de finançament.

El vicepresident Sales ha explicat que “és una oficina oberta, dinàmica i definida per la seua capacitat i voluntat de realitzar accions transversals i cooperar amb aquelles entitats interessades a acostar, conéixer i incrementar la participació de la ciutadania en assumptes europeus. Oportunitats, programes de finançament, resolució de consultes, campanyes de comunicació específiques, Europe Direct s'ha convertit en la porta a la UE que va marcar el seu llançament”.

Ha activat les xarxes socials com un canal de comunicació directe i transparent sobretot pel que fa al centre i el que succeeix a la UE instagram facebook twitter canal YouTube i web Europe direct és una aposta de Diputació per ampliar tot el treball que des del Servei de Promoció Econòmica i relacions internacionals es realitza per a capacitar, facilitar i assessorar en la captació de fons europeus, nacionals, regionals i locals.

Actualment s'estan gestionant prop de 1,5 milions d'euros del programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana per a projectes de protecció, conservació i recuperació de béns del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor a la província de Castelló; prop de 500.00 euros en programes de FSE per a iniciatives de lluita contra la desocupació juvenil, la creació i consolidació d'empreses i altres 500.000 euros FEDER per a promoure l'economia baixa en carboni amb un projecte singular de smart cities  que ens permetrà implementar un sistema d'informació, comunicació i tele control orientat a la regulació i gestió intel·ligent dels edificis municipals i enllumenat públic. A més es recolza les entitats i empreses que ho sol·liciten com Facsa, Becsa o la pròpia UJI a través de la FUE per a presentar projectes directes a la Comissió Europea a programes com ara Life o Horitzó 2020.