Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació aprova el servei de transport adaptat a persones amb discapacitat

21 d'Abril de 2019
Diputació aprova el servei de transport adaptat a persones amb discapacitat
La Diputació de Castelló continua ferm en la seua aposta per estar al costat de les persones que més ho necessiten a través de l'àrea d'Acció Social i garantirà el servei de transport adaptat a persones usuàries de centres socials especialitzats procedents dels municipis de menys de 10.000 habitants de la província

21 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló continua ferm en la seua aposta per estar al costat de les persones que més ho necessiten a través de l'àrea d'Acció Social i garantirà el servei de transport adaptat a persones usuàries de centres socials especialitzats procedents dels municipis de menys de 10.000 habitants de la província. Per a això, la institució provincial ha aprovat les bases que regeixen la concessió de 90.000 euros d'ajudes a les associacions o fundacions prestadores d'aquests serveis que ara tenen un termini de 20 dies naturals per a la seua sol·licitud després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) número 50 de 18 d'abril.

L'objectiu, tal com ha explicat la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, és el “d'estar al costat de qui més ens necessita i de les entitats socials que els ajuden. Continuem promovent la igualtat d'oportunitats entre totes les persones, i amb mesures com aquesta afavorim la inserció educativa i social de les persones amb discapacitat usuàries d'aquests centres especialitzats”.

Garantir el transport des de 23 municipis a centres especialitzats

Cal tindre en compte que les ajudes de 2018 es van adreçar al Comité Provincial de la Creu Roja Espanyola de Castelló, amb una subvenció de 29.500 euros per al manteniment del transport de persones amb discapacitat per al seu accés als centres especialitzats Maset de Frater i Associació d'Esclerosi Múltiple i ATENEU. El servei de transport es presta a usuaris de Vinaròs, Benicarló, Moncofa, la Salzadella, les Coves de Vinromà, Vila-real, Borriana, la Vilavella, Torreblanca, la Vall d’Uixó, Nules i Onda.

L'Associació Granja-Hogar El Rinconet és una altra de les entitats beneficiàries el passat any amb 29.000 euros de subvenció provincial per a mantindre el servei de transport des dels municipis de Castelló, Vila-real, Almassora, la Pobla Tornesa, Borriol i Vilafamés per al seu accés al Centre Especialitzat Granja-Hogar El Rinconet del que són usuaris.

L'ajuda de 9.500 euros a la Fundació Dany Cerebral ATENEU-Castelló va permetre d'altra banda el manteniment del servei de transport adaptat per a persones usuàries del Centre Especialitzat ATENEU de Castelló procedents de Moncofa, Betxí, Nules, Torreblanca, l'Alcora, Borriana i Castelló. I l'ajuda de 12.000 euros va permetre el manteniment a aquesta mateixa fundació, del transport de les persones usuàries del seu centre amb delegació a Benicarló i procedents dels municipis de Catí, Cervera del Maestre, Sant Mateu Càlig, Benicarló i Vinaròs.

Finalment, gràcies a aquestes ajudes de la Diputació de Castelló, l'Associació Esclerosi Múltiple de Castelló va tindre garantit amb 12.000 euros de subvenció el manteniment del servei de transport adaptat a la seu provincial d'AEMC des dels municipis de Castelló, Onda, Borriana, Vila-real, la Vall d’Uixó, l’Alcora, les Alqueries, Moncofa i Nules.