Diputació amplia amb l'helisuperfície de Catí la xarxa provincial per a l'evacuació

Diputació amplia amb l'helisuperfície de Catí la xarxa provincial per a l'evacuació
25 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló amplia amb la incorporació de la nova helisuperfície de Catí el seu Pla provincial d’helisuperfícies a favor de l'atenció d'urgències mèdiques i casos d'emergències a la província com a part del seu programa #Repoblem a favor de l'interior de la província i per a revertir la despoblació

25 de maig de 2019. La Diputació de Castelló amplia amb la incorporació de la nova helisuperfície de Catí el seu Pla provincial d’helisuperfícies a favor de l'atenció d'urgències mèdiques i casos d'emergències a la província com a part del seu programa #Repoblem a favor de l'interior de la província i per a revertir la despoblació. Amb això, el Govern provincial està fent de Castelló una de les províncies més preparades per a la resposta d'emergències, especialment als municipis d'interior més inaccessibles.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha assegurat que “des del Govern provincial som conscients de la importància vital d'aquestes instal·lacions en la resposta a emergències als llocs més inaccessibles”.

Rubio ha recordat que “ha estat una obsessió per a nosaltres l'intentar que la província de Castelló tinguera la millor xarxa d'helisuperfícies, perquè som conscients que una orografia com la nostra en els temps de resposta en el món rural moltes vegades per mitjans convencionals per carretera, comptem amb serioses dificultats i enteníem que les helisuperfícies són una forma d'atendre emergències especialment sanitàries amb uns temps de resposta que no excedeixen els 15 o 20minutos”.

Dotar de més serveis l'interior

Junt amb l'acabada d'incorporar de Viver, la base de Catí ja operativa s'incorpora a les 14 ja activades pel Govern provincial com a part del major anell de seguretat i atenció d'emergències als pobles de Castelló. Cal tindre en compte que en total són ja 16 infraestructures les que ha construït la Diputació per a facilitar l'evacuació mèdica urgent de la ciutadania de la província que ho necessita, independentment del lloc on residesca.


 

El diputat ha assegurat que “amb elles el que pretenem des del Govern provincial és conferir seguretat a la població, que facen sentir que aquells que han triat viure en l'entorn rural sàpien que tenen mecanismes per a poder actuar davant una emergència que es puga produir amb urgència retallant temps d'assistència sanitària i retallant temps també en l'actuació de bombers davant d'incendis forestals”.


 

Cal tindre en compte que paral·lelament a aquests treballs a Viver i Catí, després de la concessió de les llicències urbanístiques per a la construcció de les helisuperfícies de Barraques i Sorita, s'estan duent a terme els tràmits necessaris per a culminar la construcció d'ambdues instal·lacions.


 

Cal tindre en compte que el Govern provincial invertirà 450.000 euros en aquesta millora de la seguretat davant d'emergències per a garantir l'evacuació mèdica urgent a tota la geografia provincial, en especial a l'interior de la província.


 

Resposta sanitària en menys de 20 minuts

No en va, gràcies a la implementació d'aquestes noves plataformes, el Govern provincial garantirà una resposta sanitària en menys de 20 minuts davant qualsevol emergència que es produesca a la província.

Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest Pla provincial d’helisuperfícies ja estan en funcionament les plataformes d'Albocàsser, Alcalà de Xivert, Atzeneta, Ballestar, Cortes de Arenoso, Llucena, la Salzadella, Montanejos, Morella, Sant Vicent de Piedrahita, la Todolella, la Vall d'Alba, Vilafranca, Villahermosa i Viver.