La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació activa la creació d'espais per a persones emprenedores

Diputació activa la creació d'espais per a persones emprenedores
9 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló ha activat ja el procés per a la creació de nous espais per a persones emprenedores als pobles més xicotets de la província com a part del seu programa estratègic #Repoblem per a revertir la situació de despoblació que afecta bona part de l'interior de la província

9 de juny de 2019. La Diputació de Castelló ha activat ja el procés per a la creació de nous espais per a persones emprenedores als pobles més xicotets de la província com a part del seu programa estratègic #Repoblem per a revertir la situació de despoblació que afecta bona part de l'interior de la província. Així, els ajuntaments de menys de 5.000 habitants poden presentar les seues sol·licituds fins al pròxim 18 de juny després de la publicació el 18 de maig en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). L'objectiu d'aquesta iniciativa del Govern provincial és el d'aconseguir un impacte social i econòmic molt positiu per als pobles amb menys recursos a través de l'atracció de persones emprenedores que inicien els seus negocis i empreses que cresquen als pobles.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “si volem que més gent visca als pobles, crear ocupació i oportunitats econòmiques en ells és fonamental. Aquests espais per a l'emprenedoria afavoreixen precisament la fixació del talent en el territori rural, la creació de noves oportunitats laborals i la seua dinamització. Amb aquests espais per a l'emprenedoria crearem vivers de noves oportunitats laborals i empresarials”.

En aqueix sentit, ha assegurat que “tenim clar que una forma de fixar el talent i la població al territori rural és crear oportunitats, és creure en una nova ruralitat que no haja de pensar necessàriament en l'agricultura o la ramaderia, sinó que puga pensar en el talent, les noves tecnologies i la capacitat que el treball a distància ofereix perquè es puga viure als pobles encara que tinga la seua activitat professional vinculada a qualsevol part del món. Amb aqueixa premissa el Govern provincial animarà que els nostres pobles i ciutats siguen pioners a nivell global”.

Cal assenyalar que a través d'aquestes instal·lacions la Diputació també garantirà que tots els recursos que manté actius per al foment de l'ocupació a través dels seus cinc centres CEDES a l'interior (Segorbe, Morella, Llucena, la Vall d'Alba i Albocàsser) arriben a beneficiar encara més persones residents al medi rural, motivant la generació de noves empreses a l'interior. Actualment les activitats que manté la Diputació com a part de la seua Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica aconsegueixen beneficiar més de 900 persones emprenedores de tota la província cada any.

Foment de la igualtat d'oportunitats a tota la província

Cal tindre en compte que la promoció de la igualtat d'oportunitats entre tot el territori provincial per part de la Diputació subjau en aquesta convocatòria que permetrà una dinamització del territori i contribuirà a reduir les diferències entre l'interior i la costa de la província i treballar contra la despoblació que pateix l'interior.

“Defenem la igualtat d'oportunitats de totes les persones, visquen on visquen. A través de Repoblem dotem els pobles de més recursos, acostant aqueixa igualtat d'oportunitats perquè cada dia siga més la gent que decideix desenvolupar el seu projecte de vida a un poble. La qualitat de vida que es té a un xicotet municipi de la província ha d'anar acompanyada d'oportunitats laborals, i en això incideix aquesta iniciativa”, ha assenyalat el diputat.

Cal assenyalar que les ajudes, de fins a 30.000 euros per municipi per a finançar el 100% de l'adequació d'aquests espais per a persones emprenedores, es destinaran a la creació de llocs per a la seua cessió a persones emprenedores, com per exemple vivers d'empreses o espais co-working. El pressupost inicial per a començar aquesta actuació serà de 120.000 euros.

Repoblem, una prioritat per a la Diputació

Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dóna resposta a la necessitat de generar noves oportunitats laborals a l'entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per a afavorir que la població romanga a les zones rurals d'origen i que pot contribuir a frenar l'èxode de població de l'interior.

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l'interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Així, el Govern provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bona acollida com són les escoles matineres en centres educatius i les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar), per a l'atenció de dia de persones majors dependents, també les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants o el transport rural amb finalitats mèdiques per a les persones majors que resideixen a municipis de menys de 5.000 habitants.

  Nota: tota la informació d'aquesta iniciativa es pot consultar en la seu electrònica per a la presentació de sol·licituds en la web de Diputació: https://www.dipcas.es/es/subvencions.html (en la part de Cooperació)