La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació activa el dispositiu provincial d'emergències per previndre la gota freda

Diputació activa el dispositiu provincial d'emergències per previndre la gota freda
18 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d'emergències per als pròxims dies basant-se en les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia i l'activació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges al nord de la província i taronja a la resta.

17 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló ha preparat el dispositiu provincial d'emergències per als pròxims dies basant-se en les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia i l'activació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de la preemergència nivell roig per temporal de pluges al nord de la província i taronja a la resta. Així, el Consorci Provincial de Bombers està preparat per a intervindre de forma immediata davant qualsevol incidència derivada d'aquesta situació.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “per a intervindre davant qualsevol possible episodi de fortes precipitacions amb inundacions, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals ubicats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe i els cinc parcs de bombers voluntaris d'Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat”.

Són un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de traga dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb 2 bombes de traga d'aigua de gran cabal i 1 especial per a traga de sòlids i fangs.

D'altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló. No obstant això, el diputat ha insistit en el fet que “tenim tot el dispositiu preparat i l'activació de recursos s'ampliarà conforme es necessite”.

I és que el Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) disposa d'un ampli dispositiu a tota la província preparat per a ser activat de forma immediata en cas de ser necessari. L'activació de recursos es realitzarà gradualment, basant-se en les necessitats puntuals de cada moment i cada zona determinada per l'evolució de la situació.

Rubio ha posat en valor “la qualitat de tot el personal del Consorci, que garanteix la resposta més eficaç per a la seguretat de la ciutadania de la província, en aquest cas contra els efectes d'inundacions, i en qualsevol emergència que requeresca dels seus serveis”.

Equips especialitzats

Junt amb tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i la URA ( Unitat de Rescat Aquàtic), amb efectius distribuïts en els 4 parcs de bombers professionals.

La URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d'un vehicle remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.

A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:

-2 embarcacions zòdiac de rescat en baix calat - 3 motos aquàtiques de rescat - 5 bots de rescat en zones d'aigua estancada - 3 embarcacions semirígides bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Estan també activades 3 unitats de voluntariat de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a realitzar rutes preventives a tota la província, i estarà disponible la Unitat Logística de Protecció Civil per a actuar de forma immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers. També estarà operativa la Unitat de Maquinària i Logística del CPBC, amb 3 pales carregadores i una mixta.

Consells per a la població

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es vol insistir a la ciutadania en general perquè, de no ser estrictament necessari, s'evite circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap concepte s'han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crega poder fer-ho.

També és important evitar programar activitats en la muntanya especialment a zones pròximes a llits de rius i barrancs.

En la vivenda és important revisar les canalitzacions i baixants d'aigua, així com assegurar que els desaigües de terrasses exteriors estan nets per a evitar acumulacions d'aigua

Nota: És important insistir en el fet que és necessari informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través d'Aemet i GVA112. En cas de situacions d'emergència cridar al 112. Des del Centre Provincial de Coordinació del CPBC, es gestionarà ,en coordinació amb l'AVSRE (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències) i la resta d'administracions implicades, tot el dispositiu d'actuació del departament de Bombers de la Diputació de Castelló.