La Diputació de Castelló aprovarà una declaració institucional en suport i solidaritat al poble marroquí i ofereix l'ajuda del Consorci Provincial de Bombers

La Diputació de Castelló aprovarà una declaració institucional en suport i solidaritat al poble marroquí i ofereix l'ajuda del Consorci Provincial de Bombers
11 de setembre de 2023

La institució provincial està en contacte amb la Generalitat Valenciana i posa a la seua disposició els mitjans i efectius de bombers necessaris per a les labors de rescat i ajudar a les víctimes del terratrémol.

Castellón, 11 de setembre de 2023

La Diputació Provincial de Castelló aprovarà una declaració institucional en suport i solidaritat de la província de Castelló amb el poble marroquí i ofereix al país veí l'ajuda dels serveis d'emergències del Consorci Provincial de Bombers.

La declaració institucional s'aprovarà en el ple ordinari d'aquest mes de setembre i, a més, la institució provincial està en contacte permanent amb la Generalitat Valenciana i posa a la seua disposició els mitjans i efectius de bombers necessaris per a les labors de rescat i per a ajudar a les víctimes del terratrémol que ha devastat el país nord-africà.

El terratrémol de grau 7 que la matinada del dissabte va colpejar el centre del Marroc s'ha cobrat més de 2.000 víctimes mortals i ha deixat localitats destrossades i carreteres tallades. L'ajuda internacional ja ha començat a arribar al país i és per això que des de la Diputació de Castelló esperen instruccions per a poder prestar l'ajuda que necessite el poble marroquí. En aquest punt, des de la institució provincial recorden que la coordinació de les comunitats autònomes en matèria de cooperació és competència del Govern d'Espanya.