La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Coordinant el major simulacre realitzat a la província

Coordinant el major simulacre realitzat a la província
11 de Maig de 2017

L'exercici realitzat a Morella està coordinat des del Lloc de Comandament Avançat del Consorci i el formen 500 professionals

11 de maig. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló està coordinant al llarg del matí el major simulacre realitzat a la província i organitzat per la Unitat Militar d'Emergències (UME) a Morella.

Així, la comarca dels Ports ha estat l'escenari triat per a la realització d'un exercici, que, tal com ha destacat el diputat responsable de Bombers, Luis Rubio, “permetrà que els nostres professionals estiguen més preparats que mai per a anticipar-se davant situacions de risc que amenacen els nostres boscos i poblacions i per a actuar amb diligència si és necessari”.

Per a això, el Consorci de Bombers ha estat l'encarregat de dirigir des de la Unitat Mòbil de Coordinació instal·lada en el Lloc de Comandament Avançat totes les operacions realitzades en un simulacre que supera els 500 efectius involucrats i els 200 vehicles.

D'ells, un total de 24 efectius formen part de l'equip de professionals del Consorci, entre els que destaquen 3 tècnics, dos suboficials i el director del Lloc de Comandament Avançat. A més, el desplegament personal es complementa amb 5 vehicles de coordinació, un furgó de salvaments diversos, un vehicle de transport a més d'una bomba rural pesada.

A tot això cal afegir l'helicòpter de la Generalitat assignat al Consorci, desplaçat a la prova a més de les cinc brigades de bombers forestals del Consell que “formen part d'aquest anell de seguretat que els bombers de la província tixen a tot l'interior castellonenc per a protegir i conservar el nostre patrimoni natural i els pobles que tenen en ell un gran atractiu i font de riquesa i oportunitats”.

Cal destacar que aquest simulacre aglutina professionals del Consorci Provincial de Bombers, la UME i operatius d'Emergències de la Generalitat, Creu Roja, Guàrdia Civil, així com Policia Nacional i local.