Castelló Ruta de Sabor posarà en valor la gastronomia provincial a través '8 xefs 8 plats'

Castelló Ruta de Sabor posarà en valor la gastronomia provincial a través '8 xefs 8 plats'
7 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló valorarà i divulgarà l'excel·lent i variat patrimoni gastronòmic provincial amb motiu de la sisena edició de la iniciativa '8 xefs 8 plats'.

  7 de maig.La Diputació de Castelló valorarà i divulgarà l'excel·lent i variat patrimoni gastronòmic provincial amb motiu de la sisena edició de la iniciativa '8 xefs 8 plats'. Coorganitzada per Castelló Ruta de Sabor, la marca de productes impulsada per Javier Moliner des de 2013 per a promocionar Castelló com el millor rebost de la Mediterrània i recolzar els productors locals, aquesta proposta convertirà Benicàssim el pròxim 28 de juny en l'epicentre gastronòmic provincial.   Així ho ha destacat el diputat responsable de la marca, Pablo Roig, a l'hora de presentar un projecte que “davall el paraigua d'aquest element diferenciador de la nostra gastronomia que és Castelló Ruta de Sabor, i amb l'èxit assegurat dels millors cuiners entre foguers, '8 Xefs 8 plats' és una proposta més a l'hora d'impulsar l'excel·lència i qualitat dels millors productes i gastronomia d'aquesta terra dual, amb la millor cuina formada per ingredients tant de mar com de muntanya”.   En aqueix sentit, Roig ha posat en valor “el treball que estem impulsant des del Govern provincial per associar cada vegada més el nom de la província de Castelló al de la gastronomia, perquè cada vegada siguen més persones les que es desplacen als nostres pobles amb el reclam gastronòmic i aquesta es consolide com una font generadora de noves oportunitats econòmiques i laborals a tots els racons de Castelló”.    A més, Roig ha incidit que “quan la iniciativa privada i la pública convergeixen es dóna l'èxit i aquest cas és bon exemple d'això, perquè la Diputació, els xefs, els restaurants, tots remem en el mateix sentit de continuar valorant la nostra gastronomia com a generadora de riquesa al territori”.    I és que cal tindre en compte que l'objectiu d'aquest esdeveniment és promoure els productes gastronòmics de la província de Castelló, amb l'elaboració de 8 plats que no podran degustar-se mai al mateix temps, i el número dels quals és un homenatge a les 8 comarques que formen el nostre territori. Cada un dels Xefs participants, és l'encarregat de dissenyar, triar i preparar el seu plat, i l'ordre d'elaboració i de matèria de la cuina empleada mai coincideix en relació als sopars celebrats amb anterioritat.    Els xefs membres, són: Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martí l'Humà, Segorbe), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Manzanos (El Basc, Vila-real), Emilio Miralles (Al d’Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Compten amb el suport organitzatiu del promotor del projecte, David Remolar (Màrmara, Moncofa), el sommelier, José Vicente Giménez (Voramar, Benicàssim) i el cap de sala, Ana García (María de Luna, Segorbe).    Cal assenyalar que les cinc edicions anteriors s'han celebrat a Moncofa (Màrmara, agost 2015. Xef José Manuel Martí), Segorbe (Hotel Martí l'Humà, febrer 2016. Xef Javier Simón), Grau de Castelló (Sala Opal, julio 2016. Xef Fernando Molina), Morella (Casa Roque, febrer 2017. Xef Carlos Gutiérrez) i la Vall d’Uixó (La Gruta, julio 2017. Xef David Gor).   Quant als xefs invitats que han participat, aquesta iniciativa ja ha implicat en altres edicions a Begoña Rodrígo (La Salita, València), Evarist Miralles (El Bollit, Oliva-Pego), Miguel Barrera (Cal Paradís, la Vall d'Alba), Vicent Guimerà (Antic Molí, Ulldecona), i Raúl Resine (Raúl Resine, Benicarló). L'esdeveniment compta amb l'assessorament de Vicente Martínez, president de Vindiques (Associació de Distribuïdors de Vins de Qualitat de Castelló i Província) i del periodista Raúl Puchol, el qual exerceix de mestre de cerimònies presentant els plats que es van a degustar durant la celebració de l'esdeveniment. En aquesta ocasió Miguel Martí, serà el xef amfitrió, reconeixent-li com a pioner en la revolució gastronòmica en els esdeveniments socials, innovant en el concepte i desenrotllant projectes que fins a la seua implantació eren desconeguts a la nostra zona.  El xef infiltrat es donarà a conéixer dues setmanes abans de la celebració de l'esdeveniment. Nota: A partir de demà dimarts 8 de maig es podrà consultar més informació i els telèfons per a reserves en la web oficial de l'esdeveniment així com en el seu perfil de Facebook: http://8chefs8platos.com/ https://www.facebook.com/8chefs8platos/