Camins de Penyagolosa traspassa fronteres en Estats Units

Camins de Penyagolosa traspassa fronteres en Estats Units
9 d'Abril de 2018

El projecte Camins de Penyagolosa impulsat per la Diputació de Castelló per a difondre i posar en valor el patrimoni cultural entorn de les ancestrals rutes de l'interior a Sant Joan de Penyagolosa torna a traspassar fronteres.

9 d'abril . El projecte Camins de Penyagolosa impulsat per la Diputació de Castelló per a difondre i posar en valor el patrimoni cultural entorn de les ancestrals rutes de l'interior a Sant Joan de Penyagolosa torna a traspassar fronteres. Així, els professors David Taba i Pablo Vidal contribuiran a través del seu projecte 'Camins sagrats' a divulgar aquest treball a través d'una exposició fotogràfica sobre la pregària de Culla. Aquesta exposició, que ja es va presentar el passat mes de juliol en l'Institut Cervantes de Tòquio i més tard en l'Ajuntament de Culla, s'inaugura aquesta setmana (dimecres 11) en el MacMillan Centre de la Universitat de Yale, als Estats Units. Un treball a què s'incorpora també la xarrada sobre el projecte que ja es va realitzar en la Universitat de Montreal.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor que “una de les deu universitats més prestigioses del món aculla una exposició sobre el patrimoni immaterial dels nostres costums suma moltíssim valor al nostre treball amb Camins del Penyagolosa.

En aquest sentit, ha explicat que “aquest tipus d'actuacions són una oportunitat en el treball de donar a conéixer el projecte i anar demanant suports, també en l'esfera universitària i científica, per a continuar avançant en la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco”.

Divendres que ve dia 13 serà la inauguració de l'exposició en el Boston College, una de les universitats més prestigioses en ciències socials de la costa este dels Estats Units.

Cal recordar que Pablo Vidal és vicerector de relacions internacionals, director de l'Institut Universitari d'Antropologia i professor d'antropologia social i cultural en la Universitat Catòlica de València, i que va ser un dels experts designats per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana per a donar el vistiplau a la declaració de Be d'Interés Cultural Immaterial de la pregària de Culla i dels Pelegrins de les Useres.