Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Bombers a l'avantguarda mundial en matèria d'equipament

Bombers a l'avantguarda mundial en matèria d'equipament
30 de Maig de 2017

El Govern provincial ha destinat 450.000 euros per a renovar la totalitat dels equips de protecció individual del Consorci

30 de maig. La Diputació de Castelló ha situat els bombers de la província a l'avantguarda mundial en matèria d'equipament. Per mitjà d'una inversió superior als 450.000 euros, el Govern provincial renovarà la totalitat dels equips de protecció individual que empren els professionals i voluntariat del Consorci de Bombers davant qualsevol emergència que amenace la integritat de la població.

El diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, ha estat l'encarregat de presentar l'adquisició d'aquest trage d'intervenció i casc “que millorarà notablement la seguretat del personal i, per tant, l'èxit de la intervenció ja que estem davant de dos elements crucials per a garantir la seguretat dels nostres herois, sobretot, quan combaten el foc”.

“Tenim l'equip de professionals millor preparats i ara, sense cap dubte, tenim també el millor equipament. Perquè davant qualsevol emergència és imprescindible que els nostres bombers tinguen els millors mitjans per a actuar i garantir l'èxit en les seues intervencions”.

I és que tal com ha incidit Rubio, “únicament garantint aquest èxit i millorant la seua resposta, podrem millorar l'atenció davant emergències” i és per això que durant els dos pròxims anys “s'anirà renovant gradualment tot l'equipament dels 321 bombers castellonencs perquè tinguen aquest equip que és, per prestacions, el més evolucionat que en l'actualitat hi ha al mercat”.

Respecte d'això, el cap d'operacions del Consorci, Andrés Balfagó, ha explicat que “estem davant el millor equipament possible per material, a més de ser el més modern i eficaç dotant els nostres bombers d'una eina per a lluitar amb majors garanties davant qualsevol incidència.

Trage d'intervenció

Tant és així que Miquel Martínez, suboficial del Consorci, ha exposat “les qualitats que fan del trage d'intervenció la millor opció possible per seguretat i confort. Per la seua ergonomia i perquè té quatre capes, protecció enfront de riscos d'exposició a flama, calor convectiu i radiant així com esgarros i, com a principal novetat, capa protectora antiviral davant qualsevol risc biològic”.

Aquest trage, subministrat per una empresa nacional líder en el sector de subministrament integral de vestuari especialitzat d'alt rendiment per a cossos de bombers, manté el model de composició de sobrepantaló i jaqueta i disposa del màxim nivell en prestacions i protecció amb la norma EN469+A1.

Casc integral

Respecte al casc, Balfagó ha destacat que l'adquisició del HPS 7000 PRO, de la marca alemanya de referència mundial 'Dräger', “farà que els professionals del Consorci intervinguen en urgències provocades pel foc amb la seguretat que ofereix el millor model del mercat i que, pels seus materials, brinda una altíssima protecció enfront d'influències tèrmiques i mecàniques”.

Així, el nou casc disposa de llanterna frontal integrada amb tecnologia led, disposa d'ulleres internes de seguretat, i incorpora un nou visor de protecció que atorga a la persona usuària una gran visibilitat en condicions de seguretat. El material del visor és resistent a altes temperatures i proporciona una protecció fiable als ulls i rostre enfront de la calor, les partícules i els productes químics líquids.

Cal destacar que el disseny d'aquest casc de protecció permet complementar-lo amb equips de respiració autònoma i pot suportar entorn de 500 i 600 graus.

Rubio ha volgut ressaltar que l'adquisició d'aquestos 321 nous equips de protecció individual “suposen una inversió clara i directa en la seguretat de tota la població castellonenca. Dotem els nostres herois dels millors recursos perquè continuen protegint la nostra província, i el seu veïnat, quan succeeix alguna emergència”.